Данче Чакаровска Гроздановска

Данче Чакаровска Гроздановска

Адвокат

Авторот е реномиран адвокат, член на интернационалната правна организација IDLO (International Development Law Organization) од Рим, на нејзината македонска подружница за развој на правото IDLO Alumni Association, член на Европската асоцијација на адвокати, ментор во програмата на CEED Македонија, локален партнер на Светска банка во програмата Doing Business за Македонија и препорачан адвокат во Амбасадата на САД, германската и уште неколку амбасади во РМ.

http://www.cakarovska.com.mk/
Напишано од

Данче Чакаровска Гроздановска:

Кој, зошто, како, оти сака високи парични глоби???

Кој, зошто, како, оти сака високи парични глоби???

Видете колку е тоа убаво: “доаѓа испектор, утврдува нерегуларност во примената на определени законски решенија, ви изрекува опомена, ви остава рок во кој треба конкретната работа да ја спроведете и си оди”. СУПЕР!!!

Прочитај повеќе

Кој е против развојот на адвокатурата и давање на квалитетни правни услуги?

Кој е против развојот на адвокатурата и давање на квалитетни правни услуги?

Дали е можно Македонија да биде правна држава, во неа да владее правото, да има независно судство, граѓаните да се сигурни во судскиот систем и да му веруваат?! Одговорот е НЕ!!! Зошто? Затоа што има слаба, немоќна, неорганизирана Адвокатура.

Прочитај повеќе