Ирена Јакимова

Ирена Јакимова

Економист

Авторката е економист, магистер по деловна економија (МБА) од Универзитетот Шефилд, со дваесетгодишно работно искуство во областа на маркетинг и комуникации, како во големи светски маркетинг агенции, така и во меѓународни организации. Основач е на компанијата Инспирит Коучинг и работи како лиценциран обучувач за возрасни и тренер (коуч) и консултант во областите на менаџмент, маркетинг, комуникации, претприемништво и личен развој. Покрај ова, таа е и лицениран брокер и советник за осигурување и инвестиции. Таа е долгогодишен надворешен соработник на CEED Македонија и ја води Програмата CEED Маркетинг.

Напишано од

Ирена Јакимова:

Маркетинг план. Со план полесно се оди напред

Маркетинг план. Со план полесно се оди напред

Многу е важно, особено пред почетокот на една нова година, да имаме план. За идната година. Ако го замислиме маркетинг планот како елка, да видиме како би го накитиле за да дојдеме до врвот!

Прочитај повеќе

Маркетинг на услугите

Маркетинг на услугите

Задоволните купувачи подолго време остануваат лојални, купуваат повеќе, помалку се чувствителни на променита на цените и зборуваат убаво за компанијата. Целта на компанијата не е само да ги добие купувачите, туку, уште поважно е истите и да ги задржи.

Прочитај повеќе

Ребрендирање. Нова фризура или повеќе од тоа?

Ребрендирање. Нова фризура или повеќе од тоа?

За да има ре-брендирање, требало да има брендирање. Многу е пишувано на оваа тема. Сигурно е важна, штом многу се пишува за неа. Сигурно има некоја длабочина и широчина во неа, не ќе да е само фризура….

Прочитај повеќе