Калин Бабушку косопственик на Македонија - Експорт

Калин Бабушку

Косопственик на Македонија - Експорт

Авторите на овие текстови, Петар Лазаров и Калин Бабушку, во екот на својата зрелост, решаваат да го посветат својот живот во Македонија на правење добри, убави и квалитетни нешта. Амбициозни и свесни за општественото опкружување, тие непрестајно се обидуваат да создадат препознатливи македонски брендови, трудејќи се да уживаат во она што го работат. Секогаш позитивни и оптимистични, Перо и Калин како добри познавачи на домашните работи, на највисоко можно професионално ниво, со силна волја и многу љубов, ги стимулираат и ги развиваат бизнисите и нивните брендови во нашата земја. Преку поддршка и развој на проекти од општествен интерес, МАКЕДОНИЈА-ЕКСПОРТ Консалтинг неуморно работи на развој на бизнис стратегии, обуки, креирање на брендови, извоз, итн. Петар и Калин веруваат дека НИЕ самите сме оние кои треба постојано да влијаеме на промените и да ги креираме. Нивната цел е единствена - Да се извлечеме од оваа состојба на мирување! Токму и затоа, преку нивното мото Едукација, Едукација и Едукација! самите сфаќаат дека доколку сакаме да се поместиме понапред, од актуелната ситуација, ќе мора постојано да инвестираме во своето знаење. Впрочем, како што тие неретко знаат да кажат, „Ако сакаме Македонија да ја ставиме на видно место на економската мапа во светот, мора да нудиме квалитет што ќе биде препознатлив, но не само во домашни услови!“. Димитар Банов (новинар, сценарист и баскетџија) Tip of the Week се авторски текстови што се објавуваат секој четврток и обработуваат теми од секојдневниот живот коишто помогат да го подобрите вашето лично и професионално работење. Коментарите за совети, можете да ги пишувате на: www.facebook.com/tipoftheweekPriracnik Како сублимат на првите 50 совети е издаден единствениот прирачник за личен и професионале развој www.macedonia-consulting.com/tip-of-the-week-priracnik.php Доколку сакате текстовите да ги добивате на Вашиот е-меил или мислите дека некои Ваши колеги, соработници и пријатели треба да ги добиваат овие текстови, испратете ни ја/ги на tow@macedonia-export.com

http://www.macedonia-consulting.com
Напишано од

Калин Бабушку:

Впечаток

Впечаток

Не е важно која е причината, но дека треба да оставите впечаток, треба!

Прочитај повеќе

Вработен ориентиран кон резултати

Вработен ориентиран кон резултати

Кога ќе почнете да ја гледате крајната цел, тогаш лесно ќе ви биде да планирате што треба да се случи денес за да се постигне X на планираниот датум.

Прочитај повеќе

Време е за предупредување

Време е за предупредување

Живееме во многу турбулентно време, време опкружено со непредвидливи ситуации, па моментот кога нешто не е во ред, може да дојде многу неочекувано.

Прочитај повеќе

Станување од кревет

Станување од кревет

Телефон – избегнете телефон пред спиење или, ако сакате да се одвикнете, направете го екранот на телефонот црно-бел, ќе ви помогне.

Прочитај повеќе

Ритуали

Ритуали

Направете ритуали од кои ќе имате бенефит, а не само пречки во понатамошниот ваш напредок и развој.

Прочитај повеќе

НЕ!

НЕ!

Кажувањето НЕ е убава работа и за двете страни, но бидете внимателни!

Прочитај повеќе

Релакс

Релакс

Со релаксирана атмосфера на работа, вие сте попродуктивни, автоматски и продуктивноста во целата компанија е поголема…

Прочитај повеќе

Доверба

Доверба

Довербата е основа за безбедно и продуктивно опкружување, како дома, така и на работа и има моќ да промени многу работи.

Прочитај повеќе

Дали сте просечен работник

Дали сте просечен работник

Немојте да бидете како другите, бидете различни од нив и дајте иницијатива.

Прочитај повеќе

Желби за себе си…

Желби за себе си…

Да се биде искрен кон себеси е најтешко, па можеби и тоа треба да ви биде првата желба за оваа година!

Прочитај повеќе

На крајот на годината

На крајот на годината

Многу работи се случија и ви се случиле во годината која заминува, немојте да дозволите Новата година да ве пречека неподготвени.

Прочитај повеќе

Нови работни простории

Нови работни простории

Во фирмата, вработените се шегуваат и прашуваат: – што е тоа што е соодветно?! Но,при барањето простор  потребно е да се задоволат неколку потреби и причини

Прочитај повеќе

Различни перцепции

Различни перцепции

Најважно во целата работа на различни перцепции и како да не дојдеме до нив е сите инволвирани да имаат исти или најмалку слични верувања и желби за да успее работата.

Прочитај повеќе

Организација на простор

Организација на простор

Мојот работен простор, во многу мал дел од неделата е добро организиран. Не знам какви сте вие, но неуреден простор оддава впечаток на неуредена личност, а не сум таков.

Прочитај повеќе

Балансирање на очекувањата

Балансирање на очекувањата

Станавме општество во кое очекувањата се високи, но ајде што се високи, туку сакаме работите да ни се случуваат многу брзо.

Прочитај повеќе

Пребарување

Пребарување

После секое пребарување имајте знаење како следното да биде ем поинтересно ем за пократко време.

Прочитај повеќе

Површни луѓе

Површни луѓе

Порано или подоцна, површноста излегува на виделина, но тешко е да си признаете дека не сте биле во право уште од самиот почеток.

Прочитај повеќе

Надвор од работните задачи

Надвор од работните задачи

Креирање на работно место и работни задачи за одредено место, не е лесна работа. Секој работодавец сака повеќе од тоа, а секој вработен сака тоа што се бара.

Прочитај повеќе

Невозможно VS Возможно

Невозможно VS Возможно

Во секој случај, невозможното да се направи возможно е возможно, но потребни се работи кои ќе ви помогнат во тоа. Не е тешко, но треба да се проба.

Прочитај повеќе

Кои се вашите аспирации?

Кои се вашите аспирации?

Како што поминуваме низ животот и работењето за остварување на соништата, знаејќи кои сте и кои се вашите аспирации, ќе бидат клучни во остварување на целите.

Прочитај повеќе

Помош

Помош

Да бидеме искрени, барањето помош не е лесно.

Прочитај повеќе

Квалитет на изработка

Квалитет на изработка

Луѓето изгубија верба дека кај нас може да има нешто квалитетно направено, па и тие што прават квалитетни работи се ставени под знак прашалник!

Прочитај повеќе

Спречување на одбивање

Спречување на одбивање

Справувањето со одбивањето е нешто на што се работи постојано. Не за друго, во животот ќе бидеме многу пати одбиени, но мораме да се научиме да ги пребродуваме проблемите.

Прочитај повеќе

Презентација на самите себе

Презентација на самите себе

Сè, ама баш сè се вбројува во тоа дали ќе сакаат да соработуваат со вас или не, па вклучително и тоа како вие се презентирате.

Прочитај повеќе