2017

Фото: Pixabay

Пред прагот на новата година, зад нас ги оставаме стекнатите искуства, подеми, падови од годината што ја испраќаме. Мариса Левин, основач и извршен директор на Successful Culture, за Inc наведува четири прашања што треба да ги одговорите пред стартот на новата година.

Одговорите ќе ви помогнат да ги идентификувате најважните моменти од годината која поминала и ќе ве подготват за тоа што допрва треба да го остварите.

1. Кои се твоите три најголеми пресвртници, откритија или достигнувања за 2016 година?

2. Кои беа трите предизвици што ги надминавте? Како успеавте да го совладате “страшниот“ предизвик?

3. Како успеавте да го смените кругот на поддршка и какви беа ефектите? Како ќе продолжите да ги негувате и развивате своите нови односи?

4. Кој збор ќе го употребите за да ја опишете 2017 година? Која е вашата цел за годината што следи?