reklama

Австралиската Комисија за сообраќајни несреќи и агенцијата Clemenger BBDO Мелбурн, направија ефективен и јасен потсетник колку е важна брзината на возењето. Патиштата знаат да изненадат, а прилагодената брзина и претпазливото возење се клучен фактор за поголема безбедност.

Во видеото е прикажана иста ситуација, дете на велосипед излегува пред автомобил, а исходот од сообраќајката е различен, во зависност од брзината на движење на автомобилот.

Мотото на кампањата е Секоја брзина има последица.