elka1

Британскиот уметник и дизајнер Алекс Чинек постави инсталација со Божиќна елка што изгледа како да е вметната во огромно парче мраз.

elka2

За креирањето на оваа инсталација дизајнерот вметнал пет метарска елка во блок од два тони смола врежана да изгледа како коцка мраз. Локвата што изгледа како да се топи мразот е направена од 250 килограми восок, пишува Dezeen.

elka4Елката е украсена со 1.200 сијалички и е поставена на плоштадот Granary Square во Лондон сè до шести јануари.

email