gl1

Greatest Landscapes, новата книга на National Geographic, ги води читателите на спектакуларно визуелно патување преку величествени фотографии од пејзажи ширум светот.

Англесеј, Велс

anglesey-vels

Фото: Адам Бартон

Когала, Шри Ланка

kogala

Фото: Кимберли Кол

Виена, Австрија

viena-avstrija

Фото: Димитри Минишев

Едестал, Австрија

edestal

Фото: Матеј Кова

Пестера, Романија

pestera

Фото: Едуард Гутеску

Баварија, Германија

bavarija

Фото: Валтер Бибиков

Алпи, Италија и Швајцарија

alpi

Фото: Алесандра Мениконзи

Сан Франциско, Калифорнија

san-francisko-pejsay

Фото: Дејв Гордон

Џаспер Национален парк, Канада

jasper

Фото: Марк Адамус

email