izbor-za-najdobri-trgovci-2016-6

Град Скопје и Агенцијата SWOT Research по десетти пат извршија избор за најдобри трговски објекти, активност која што и оваа година се реализира во рамките на проектот Месец на трговијата.

SWOT RESEARCH, преку својата мрежа на тајни купувачи, ги оцени трговците според примарните критериуми и според оценките избрани се најдобрите три трговски објекти во повеќе дејности, коишто ќе добијат признанија за својот квалитет и престиж.

Во категоријата Модни додатоци и накит: 1. Божиновски, 2. B – Watch, 3. Златар Тони

Во категоријата Апарати за домаќинство, бела техника и се за дома: 1. Агротехна, 2. Нептун, 3. Елипсо

Во категоријата Компјутерска, аудио, аудио – видео и телекомуникациска опрема: 1. Телеком продавница, 2. Сони Галерија, 3. Нико Компјутери

Во категоријата Бутици: 1. Бела, 2. Хуго Бос, 3. Кеги Шуз

Во категоријата Парфимерии и козметика: 1. Шатци, 2. Ри – Ма, 3. L’оccitane

Во категоријата Супермаркети: 1. Гранап, 2. Рамстор, 3. Тинекс