volvo

Фото: YouTube

Volvo го постави првиот Гинисов рекорд за најголем спакуван предмет, во случајов камион, а тригодишниот Џоел имаше задача да го отпакува најновиот VNL 760.

Шведската агенција Forsman & Bodenfors во оваа кампања го постави камионот пред куќата на Џоел спакуван како играчка. “Пакетот” е долг 24,384 метри, широк 4,2672 метри, висок 5,4864 метри, а беа потребни 36 часа да се направи. Камионот е долг 21,9456 метри и тежи 16 тони.