Airbnb нуди ноќевање на Кинескиот ѕид под отворено небо

Airbnb нуди ноќевање на Кинескиот ѕид под отворено небо

Натпреварот е отворен до 11-ти август, а тие што сакаат да учествуваат треба да напишат нешто за себе на веб страната на Airbnb и да одговорат на две прашања во врска со различните култури и нивното поврзување.

Прочитај повеќе

Туристите годишно фрлаат околу 1,5 милиони долари во фонтаната ди Треви

Туристите годишно фрлаат околу 1,5 милиони долари во фонтаната ди Треви

Има и други фонтани што се светски атракции, но кои “заработуваат“ далеку помалку од Фонтаната ди Треви.

Прочитај повеќе

Решена мистеријата на кривата кула во Пиза

Решена мистеријата на кривата кула во Пиза

Кулата почнала да се навалува кога градежниците го започнале третиот од планираните осум ката. Меката земја од песок, кал и глина веднаш биле идентификувани за главни “виновници” за навалувањето.

Прочитај повеќе

Вила и винарија Мал Св. Климент – место за уживање со прекрасен поглед на Охрид

Вила и винарија Мал Св. Климент – место за уживање со прекрасен поглед на Охрид

Во рамките на вилата, која е отворена во текот на целата година, од неодамна е отворена и винарија, каде по специјална нарачка, од Грузија се донесени две амфори.

Прочитај повеќе

Фото: Загреб прогласен за најдобра европска божиќна дестинација

Фото: Загреб прогласен за најдобра европска божиќна дестинација

За време на празниците, Загреб нуди посебна атмосфера што мора да ја искусите.

Прочитај повеќе

Кои се 10-те најскапи градови за одмор

Одморот се повеќе и повеќе станува луксуз во денешно време. Иако постојано сме поплавени од онлајн понуди за патувања, за волја на вистината се помалку можеме да си дозволиме бегство од реалноста. Кога зборуваме за луксуз, мислиме на овие 10 светски градови – најскапите дестинации за одмор.

Прочитај повеќе

Топ 10 најлуксузни хотели во светот

Љубителите на луксузот знаат дека луксузните хотели се многу повеќе од место на кое може да се одморат и релаксираат. Благодарение на прекрасната услуга, неверојатните простории и одличната локација, одморот на ваквите места секогаш е авантура и незаборавно доживување.

Прочитај повеќе

Горе