ОПМ го издаде шестиот број на е-билтенот Потрошувачите и храната

ОПМ го издаде шестиот број на е-билтенот Потрошувачите и храната

Организацијата на потрошувачите на Македонија (ОПМ) го издаде шестиот број на е-билтенот Потрошувачите и храната. 

Прочитај повеќе

ОПМ го издаде петтиот број на е-билтенот Потрошувачите и храната

ОПМ го издаде петтиот број на е-билтенот Потрошувачите и храната

Предвидено е до крајот на годината да бидат издадени 10 броја на е-билтенот којшто излага еднаш месечно.

Прочитај повеќе

Ограничување на трошоците што граѓаните ги плаќаат за брзи кредити

Ограничување на трошоците што граѓаните ги плаќаат за брзи кредити

Порано годишните трошоци не беа ограничени и достигнуваа и до 500% од кредитот. Со измените се опфаќаат и мали кредити под 200 евра кои претходно, не беа законски опфатени.

Прочитај повеќе

ОПМ регистрирала најмногу жалби во врска со туристичките ангажмани

ОПМ регистрирала најмногу жалби во врска со туристичките ангажмани

Потрошувачите најмногу се жалеле на откажување на патувањата поради недоволен број патници. Според ОПМ најголемиот проблем во овие случаеви е процесот на враќање на уплатените пари.

Прочитај повеќе

ЕВН со предупредување за лажни профили на социјалните мрежи

ЕВН со предупредување за лажни профили на социјалните мрежи

Во таа насока компанијата сака да ја информира јавноста дека моменталните профили на социјалните мрежи во коишто се користи името на ЕВН, се лажни и содржините кои се наоѓаат на нив се злоупотреба и измама.

Прочитај повеќе

ANEC ги подига стандардите за потрошувачите

ANEC ги подига стандардите за потрошувачите

Меѓу другото видеото прикажува неколку подобрени стандарди за безбедност на децата, луѓето во инвалидски колички, велосипедистите и слично.

Прочитај повеќе

Што е разлика меѓу употребливо до… и најдобро е да се употреби до…?

Што е разлика меѓу употребливо до… и најдобро е да се употреби до…?

Иако овие податоци се напишани со ситни букви, читајте ги внимателно.

Прочитај повеќе

Горе