Lesaffre jа купи српската фабриката за квасец на Altek

Lesaffre jа купи српската фабриката за квасец на Altek

Atlek ќе го смени името во Biospringer RS и ќе продолжи да произведува пекарски квасец за српскиот пазар и екстрати од квасец за прехранбената индустрија и индустријата за сточна храна.

Прочитај повеќе

Нов Зеланд: Супермаркет продава зеленчук и овошје без кеси

Нов Зеланд: Супермаркет продава зеленчук и овошје без кеси

Ланецот на супермаркети New World со надева дека овој проект ќе помогне да се исфрлат од употреба сите пластични кеси од нивните продавници до крајот на годинава.

Прочитај повеќе

Tesco се соочува со најголемото барање за еднаква плата во историјата на Велика Британија

Tesco се соочува со најголемото барање за еднаква плата во историјата на Велика Британија

Персоналот на дистрибутивниот центар може да заработи повеќе од 11 фунти (15,4 долари) на час, додека вработените во продавниците добиваат околу осум фунти на час.

Прочитај повеќе

Центар за граѓански комуникации: Исти производи и услуги се купувале по различни цени

Центар за граѓански комуникации: Исти производи и услуги се купувале по различни цени

Најголемата разлика во цената е евидентирана во набавката на летните работни униформи, а најмала во набавката на системите за инфузија.

Прочитај повеќе

Петиција против новото седиште на Amazon

Петиција против новото седиште на Amazon

Минатиот месец, Amazon ја објави литата на потенцијални 20 градови што влегуваат во потесниот круг за второ седиште на компанијата, откако доби 238 понуди од САД, Канада и Мексико.

Прочитај повеќе

Германски Siemens ја купи српската компанија Милановиќ Инженеринг

Германски Siemens ја купи српската компанија Милановиќ Инженеринг

Компанијата е основана во 2001 година, а нејзиниот промет во 2016 изнесуваше 15,3 милиони евра.

Прочитај повеќе

Fujifilm го купи Xerox за 6,1 милијарди долари

Fujifilm го купи Xerox за 6,1 милијарди долари

Двете компании се веќе 50 години присутни на азискиот пазар, а имаат и своја заедничка компанија Fuji Xerox која делува на две седишта во Јапонија и во Конектикат.

Прочитај повеќе

Населба во Италија ги продава своите куќи за едно евро

Населба во Италија ги продава своите куќи за едно евро

Ултра ниската цена доаѓа со малку поголема обврска – купувачите мораат во следните три години да ги реновираат трошните домови.

Прочитај повеќе

Renault – Nissan на прво место според продадени автомобили за 2017 година

Renault – Nissan на прво место според продадени автомобили за 2017 година

Продажбата на Nissan достигна рекордни 5,82 милиони возила, додека француската компанија Renault оствари продажба од 3,76 милиони.

Прочитај повеќе

Што значи етика во продажба?

Што значи етика во продажба?

Краткорочната добивка често може да предизвика и долгорочни неповолни ефекти.

Прочитај повеќе

Amazon Go – отворена продавница во којашто нема продавачи, каси, ниту редови за чекање

Amazon Go – отворена продавница во којашто нема продавачи, каси, ниту редови за чекање

Кога влегуваат внатре купувачите треба само да ја скенираат апликацијата Amazon Go од нивните паметни телефони. Сите производи што ќе ги земат автоматски се додаваат на нивната виртуелна картичка.

Прочитај повеќе

Bosch купува 5% од акциите во Here

Bosch купува 5% од акциите во Here

Here ќе започне со услугата Safety Services Suite што во реално време ги известува возачите за проблемите на патиштата, застои и предупредува за разни опасности.

Прочитај повеќе

Што е cross selling, а што up selling?

Што е cross selling, а што up selling?

Cross selling или вкрстена продажба може да им послужи на продавачите на своите клиенти да им понудат комплементарни производи или услуги од нивната компанија. Up selling, пак, е техника којашто на клиентите им нуди поголем квалитет на постоечките услуги.

Прочитај повеќе

Како да избегнете пад на продажбата за време на празничните денови

Како да избегнете пад на продажбата за време на празничните денови

Стресот може да биде поголем поради напорот да ги затворите договорите и соочите со предизвикот дека буџетот на клиентот и одлуките најчесто се одложуваат до јануари и повеќето клиенти се надвор од канцеларијата поголемиот дел од месецот.

Прочитај повеќе

McDonald’s ќе продава веге – бургери во Европа

McDonald’s ќе продава веге – бургери во Европа

Ланецот за брза храна веќе претстави еден ваков бургер во неколку локации во Финска, којшто се состои од плескавица од соја, лепиња, домати, марула, кисели краставички, кромид, кечап, сенф, масло и сос без јајце.

Прочитај повеќе

Walmart тестира услуга за личен шопинг асистент и продавници без касиери

Walmart тестира услуга за личен шопинг асистент и продавници без касиери

Малопродажниот гигант се одлучи на ваков подвиг за да биде во чекор со неговиот конкурент Amazon.

Прочитај повеќе

Трикови што ги користат најдобрите продавачи

Трикови што ги користат најдобрите продавачи

Не бидете напорен продавач. Обидете се со овие неколку суптилни трикови да ги убедите вашите купувачи да купат.

Прочитај повеќе

Unilever го продава бизнисот со намази на KKR за 6,8 милијарди евра

Unilever го продава бизнисот со намази на KKR за 6,8 милијарди евра

Зделката се очекува да биде комплетирана кон средината на следната година.

Прочитај повеќе

Неколку факти за продажбата

Неколку факти за продажбата

Четири од десет продавачи затвораат две до пет зделки благодарение на социјалните медиуми.

Прочитај повеќе

Како да изградите доверба кај клиентите

Како да изградите доверба кај клиентите

Откажување во последен момент или доцнење се неприфатливи ако сакате потенцијалниот купувач да ве сфати сериозно.

Прочитај повеќе

Како да менаџирате со исклучителен продавач

Како да менаџирате со исклучителен продавач

Ако имате вработени кои не се добри во пишување предлози, но се одлични во продажба, пуштете ги да продаваат.

Прочитај повеќе

Совети за подобра продажба и маркетинг

Совети за подобра продажба и маркетинг

Кога правите ПР и имате печатени или електронски медиуми што ја покриваат вашата индустрија и зборуваат за вас тоа е градење на бренд.

Прочитај повеќе

Кој е идеален кандидат за позицијата грижа за корисници

Кој е идеален кандидат за позицијата грижа за корисници

Постојат низа вештини што кандидатот треба да ги поседува бидејќи грижата за корисници се однесува на луѓе кои помагаат на луѓе.

Прочитај повеќе

Социјалните мрежи влијаат на Романците да купуваат повеќе од потребното

Социјалните мрежи влијаат на Романците да купуваат повеќе од потребното

Четири од 10 родители доживеале притисок во текот на изминатата година да купат за своите деца работи за кои не планирале да потрошат пари.

Прочитај повеќе

Горе