Отворен конкурс за аплицирање на предакцелераторската програма на Start Up Academy во Струмица

Отворен конкурс за аплицирање на предакцелераторската програма на Start Up Academy во Струмица

Start Up Academy од Скопје го објави конкурсот за аплицирање на 10 неделна пред – акцелераторска, практична програма за граѓаните на Струмица и регионот во соработка со CEED HUB Skopje, а со поддршка на Проектот на USAID за микро и мали претпријатија.

Прочитај повеќе

Smart up – Your story: Третата Smart Up Конференција ќе се одржи на 16 септември

Smart up – Your story: Третата Smart Up Конференција ќе се одржи на 16 септември

SWT Алумни Македонија на 16 септември во Куршумли Ан, Стара Чаршија во Скопје, со почеток во 17.30 часот ја организира третата по ред Smart Up Конференција на тема Smart up – Your story.

Прочитај повеќе

Во сабота краен рок за аплицирање за втората Start Up академија за претприемништво

Во сабота краен рок за аплицирање за втората Start Up академија за претприемништво

Најдобрите кандидати од првата фаза ќе бидат контактирани и повикани на усно интервју. Селекцијата ќе биде направена врз основа на испратената иновативна идеја, личните остварувања како и академските постигнувања.

Прочитај повеќе

Биди паметен, избери претприемништво: Младите да го развиваат претприемачкиот дух и да не се откажуваат од своите идеи

Биди паметен, избери претприемништво: Младите да го развиваат претприемачкиот дух и да не се откажуваат од своите идеи

На Економски факултет во Скопје, вчера се одржа втората по ред Smart Up конференција, на која десет млади претприемачи пред присутните ги презентираа своите бизнис идеи.

Прочитај повеќе

Биди паметен, избери претприемништво: Денеска се одржува втората Smart up конференција

Биди паметен, избери претприемништво: Денеска се одржува втората Smart up конференција

Сите оние кои нема да успеат да бидат дел од Smart Up конференцијата, ќе може да ја следат во живо преку каналот на SWTA Macedonia.

Прочитај повеќе

Биди паметен, избери претприемништво: Александар, Милан и тимот Win-Win

Биди паметен, избери претприемништво: Александар, Милан и тимот Win-Win

Нема ништо лошо во градење на туѓите соништа додека тоа ви носи искуство и ве обременува со знаењата и техниките како да ги изградите своите, но внимавајте по пат да не заборавите што вие сте сонувале.

Прочитај повеќе

Биди паметен, избери претприемништво: Маја, Александра и Зоран

Биди паметен, избери претприемништво: Маја, Александра и Зоран

На 15 октомври на Економски факултет во Скопје, SWT Alumni Македонија ќе ја организира втората по ред Smart Up конференција, чија основна цел е да ги мотивира и да го поттикне претприемачкиот дух на младите во Македонија.

Прочитај повеќе

Биди паметен, избери претприемништво: Бизнис идеите на Александар, Дарко и Горан

Биди паметен, избери претприемништво: Бизнис идеите на Александар, Дарко и Горан

Прочитајте за бизнис идеите на креативците Александар Илоски, Дарко Николовски и Горан Мојаноски.

Прочитај повеќе

Биди паметен, избери претприемништво: Запознајте ги Симона Ристовска (Si Accessories) и Оливера Костовска (Laundry Café)

Биди паметен, избери претприемништво: Запознајте ги Симона Ристовска (Si Accessories) и Оливера Костовска (Laundry Café)

На конференцијата, десет млади, успешни претприемачи кои беа дел од првата Start Up академија, во две минутна презентација ќе ги претстават своите бизнис идеи на кои работеа за време на првата Start Up Aкадемија. Ова се приказните на две млади девојки.

Прочитај повеќе

Биди паметен, избери претприемништво: Бидете дел од втората Smart up конференција

Биди паметен, избери претприемништво: Бидете дел од втората Smart up конференција

На 15 октомври на Економски факултет во Скопје, SWT Alumni Македонија ќе ја организира втората по ред Smart Up конференција, чија основна цел е да ги мотивира и да го поттикне претприемачкиот дух на младите во Македонија.

Прочитај повеќе

Горе