Gucci – симбол за софистицираност и луксуз

Gucci – симбол за софистицираност и луксуз

Oвој италијански моден бренд “тежи“ околу 12 милијарди долари, со годишна продажба од 4,3 милијарди долари.

Прочитај повеќе

Adidas – успешна приказна посветена на врвни спортски резултати

Adidas – успешна приказна посветена на врвни спортски резултати

Препознатливиот спортски бренд името го добива според името и презимето на неговиот основач – Ади Даслер.

Прочитај повеќе

Филозоф со голема љубов кон убавото цвеќе

Филозоф со голема љубов кон убавото цвеќе

Расадник Ангел се состои од голем број на пластеници со саксиско цвеќе за кое Ангел и неговиот тим се грижат во текот на целата година со посебно внимание и посветеност.

Прочитај повеќе

Toblerone – чоколадни планински врвови со препознатлив вкус

Toblerone – чоколадни планински врвови со препознатлив вкус

Ниту еднаш досега не е направена промена на оригиналната рецептура по којашто се произведува чоколадото.

Прочитај повеќе

Kuehne + Nagel Македонија: Локален партнер за глобална поврзаност

Kuehne + Nagel Македонија: Локален партнер за глобална поврзаност

Јасниот фокус на компанијата во унапредувањето на интегрираните и иновативни логистички решенија со помош на софистицираниот ИТ систем овозможија подружницата во Македонија да ја задржи силната позиција на пазарот.

Прочитај повеќе

Успешната приказна на Мекиците од Стража раскажана од Миа Трпезановска

Успешната приказна на Мекиците од Стража раскажана од Миа Трпезановска

Миа како ланец во подем ги препозна Мекиците од Стража и зборуваше со Игор Николоски. Миа Трпезановска има 12 години и е член на ЦЕЕД ЕДУ.

Прочитај повеќе

Го допре дното, а потоа започна бизнис што му го смени животот

Го допре дното, а потоа започна бизнис што му го смени животот

Соковите на почетокот ги подготвувал за пациентите од центарот за лечење на зависници од дрога, во Малибу, а за пет години центарот станува многу популарен во Холивуд.

Прочитај повеќе

Стара фурна Прилеп го разгоре дедовиот оган и го врати вкусот на леб печен на дрва

Стара фурна Прилеп го разгоре дедовиот оган и го врати вкусот на леб печен на дрва

Лебот го произведуваат на стар начин, познат како косовски начин, со природно киснење на тестото и се пече на дрва. Сè се прави рачно, само месењето на тестото е во миксер.

Прочитај повеќе

Ferrari – синоним за црвени, брзи и луксузни автомобили

Ferrari – синоним за црвени, брзи и луксузни автомобили

Кога ќе се спомене Ferrari, првата асоцијација се секогаш брзите црвени спортски автомобили и препознатливиот знак – црн коњ на две нозе на жолта позадина.

Прочитај повеќе

Рецептот за успех на Starbucks: Кафе вредно милијарди долари

Рецептот за успех на Starbucks: Кафе вредно милијарди долари

Шулц на секој можен начин се обидуваше да добие работа во Starbucks и го убедуваше директорот да отвори повеќе продавници. На крајот, по многу телефонски повици, тој станува маркетинг директор за двојно помала плата од претходното работно место.

Прочитај повеќе

Печатница АНС: Во семеен бизнис работите се решаваат заеднички

Печатница АНС: Во семеен бизнис работите се решаваат заеднички

Печатницата работи на усовршување на печатењето и негово доведување до перфекција.

Прочитај повеќе

Вила и винарија Мал Св. Климент – место за уживање со прекрасен поглед на Охрид

Вила и винарија Мал Св. Климент – место за уживање со прекрасен поглед на Охрид

Во рамките на вилата, која е отворена во текот на целата година, од неодамна е отворена и винарија, каде по специјална нарачка, од Грузија се донесени две амфори.

Прочитај повеќе

Levi Strauss – моќно скроена приказна

Levi Strauss – моќно скроена приказна

Она што ја направи големата промена на пантолоните, освен тексасот, беа нитните заедно со металните копчиња што придонесоа за цврстината на ова парче облека.

Прочитај повеќе

Samsonite – верен сопатник на секоја дестинација

Samsonite – верен сопатник на секоја дестинација

Основач на Samsonite е Џес Швајдер од Денвер, Колорадо. Тој во 1910 година го создаде првиот куфер и му го даде името според библискиот лик Samson.

Прочитај повеќе

Унипласт: Следењето на барањата на пазарот е клучно за напредок на фирмата

Унипласт: Следењето на барањата на пазарот е клучно за напредок на фирмата

Компанијата е во 100% приватна сопственост на фамилијата Ковачески и произведува производи од армиран полиестер, кои претежно се пласираат на европскиот пазар.

Прочитај повеќе

Чапе фунги: Вкусот на здравјето од Македонија на европскиот пазар

Чапе фунги: Вкусот на здравјето од Македонија на европскиот пазар

Вргањот е доминантен во извозот на Чапе фунги (сув и замрзнат вргањ, саламурен и во свежа состојба), и според Елена, Македонија го има најубавиот вргањ, со црна, темна капа и со најсилна арома.

Прочитај повеќе

Benetton – успешно исткаена приказна во различни бои

Benetton – успешно исткаена приказна во различни бои

Заклучно со 2013 година, компанијата вреди 1,6 милијарди евра, а вработува приближно 11.000 работници.

Прочитај повеќе

Dove – брендот што ја истакна природната убавина на жената

Dove – брендот што ја истакна природната убавина на жената

Приказната за Dove започна во 1955 година во САД, кога благодарение на браќата Левер, светот за прв пат имаше можност да се запознае со новиот сапун со интересно лого – гулаб.

Прочитај повеќе

Louis Vuitton – брендот што ги обедини луксузот и вредноста

Louis Vuitton – брендот што ги обедини луксузот и вредноста

Вредноста на компанијата се проценува на над 30 милијарди евра, бројката на вработени е приближно 122.000, а своите луксузни производи ги нуди во 3.708 локации во светот.

Прочитај повеќе

Mars – империја на вкусови

Mars – империја на вкусови

Почетоците на Mars датираат уште од 1911 година кога Френк К. Марс во својот двор во Минеаполис, Минесота почна да продава тазе слатки на големо.

Прочитај повеќе

Converse – патики за секоја прилика

Converse – патики за секоја прилика

Се плашевме да ја оставиме кошарката и многу се трудевме да останеме поврзани со овој спорт. Но, затворањето на линијата беше еден вид на откритие дека нашата историја не е поврзана само со светот на спортот.

Прочитај повеќе

bioMASON – место каде тулите “растат”

bioMASON – место каде тулите “растат”

Ја сработив домашната задача. Тропнав кај многу научници и микробиолози и сите беа доволно љубезни да ми кажат дека не сум луда.

Прочитај повеќе

Patek Philippe – традиција што се негува 176 години

Patek Philippe – традиција што се негува 176 години

Име, бренд, традиција, квалитет … поим за успешност, креативност и иновативност – Patek Philippe.

Прочитај повеќе

Swarovski – 120 години успех, сјај и посветеност

Swarovski – 120 години успех, сјај и посветеност

Во 2012 година брендот регистрираше годишен обрт од 2,4 милијарди евра, продажба на производи во речиси 170 земји и повеќе од 25.000 вработени ширум светот.

Прочитај повеќе

Горе