reklama

Агенцијата DDB New York за филмскиот фестивал  Wildlife Conservation изработи бесплатно видео наречено Сон (Dream), емотивна стоп – анимација за четири животни што се соочуваат со исчезнување.

Фестивалот се одржува во Њујорк од 17 до 23 октомври, а целта е да се подигне свеста кај публиката за заштита на глобалниот биодиверзитет.