Продажбата е тешка работа, но постојат неколку работи што може да ги направите за да ја подобрите вашата вештина на убедување и да го зголемите профитот.

Business Insider состави листа од неколку клучни совети коишто може да ви бидат водич за зголемена продажба оваа година.

socijalni-mediumi

Користете ги социјалните медиуми

Многу продавачи ги користат социјалните медиуми за да ја подобрат продажбата.

Користете фрази

Одредени зборови и фрази можат да бидат магични кога продавате.

Учете од најдобрите

Ако сакате да бидете најдобри, тогаш мора да учите од најдобрите во бизнисот.

Одговарајте навремено на електронска пошта

Одговарајте навремено на електронската пошта од клиентите. Дури и ако сте презафатени одвојте минута време и возвратете им дека за одреден временски период ќе им одговорите подетално.

sale

Нудете попусти

Понудете попуст на некој кој има намера да склучи зделка со вас.

Понекогаш ќе мора да работите за викенди

Според истражувањата, 61% од продавачите работат за време на викендите.

saleman

Мудро изберете ги работниците

За да ја зголемите продажбата, потребно е направите правилен избор на луѓе.

email