p_titoalba_2

Дизајнерката Рита Ривоти создаде креативна кутија за вино за потребите на португалската винарија Companhia das Lezirias, пишува Contemporist.

Оваа винарија веќе со години се залага за зачувување на посебен вид на бувови (Tyto Alba), па во нивна чест е направено и ова вино со интересна амбалажа.

Откако корисникот ќе го потроши виното, кутијата може да ја стави на некое дрво и истата да послужи како дом за птици.

p_titoalba_5

Фото: ritarivotti.pt