Исланд е земја во која живеат околу 320.000 луѓе, а годишно ја посетуваат илјадници туристи од целиот свет. Вулкани, длабоки фјордови, стрмни планини и глечери… пејзажите во Исланд се толку уникатни, што не можат да се споредат со друго место на планетата.

Bored Panda состави листа на најдобри фотографии од Исланд.

Арктичка лисица

lisica

Фото: Бенџамин Хардман

Хофскиркја

hofsikarja

Фото: Мено Шафер

Реката Глециал

reka

Фото: Андре Ермолаев

Ландменалаугер

land

Фото: Макс Риве

Аурора Бореалис во близина на црква

aurora

Фото: Вим Денџис

Виножито над Киркуфел

vinozito

Фото: Петер Хамер

Јокулсалрон

jokulsaron

Фото: Милко Марчети

Дива лисица

diva-lisica

Фото: Ејнар Гудман

Кратерот Раст

krater

Фото: Бенџамин Хардман

Остатоци од авион

avion-odtatoci

Фото: Мико Лагерстедт

Птици

ptici

Фото: Фриц Бакон

Киркјуфел

kirkjufel

Фото: Енди Ли

Замаглени планини

zamagleni-planini

Фото: Бенџамин Хардман

email