zamok1

Некои луѓе во празничната декорација, односно кулинарство се премногу инвентивни, како дизајнерката, фотограф и кулинарски ентузијаст Christine McConnell, која создаде замок висок 152 сантиметри направен од тесто со ѓумбир од коешто се прават медени колачиња.

zamok

Секој детал на замокот може да се јаде, освен декоративното осветлување.

zamok2Венчиња, балкони, прозори од бонбони, снег од путер…
4

Медениот замок е претставен на сајтот Food.com заедно со упатство за негова подготовка, а има и рецепти за подготовка на чоколадна пеперминт торта во облик на ирвас и шишарки од бадеми.