detski-satori-facebook

Фото: Facebook

Александра Ботиќ од Нови Сад своето хоби за правење шатори за деца го претворила во бизнис, пишува Луфтика.рс.

“Претрупани сме со пластика, а големите компании од денешните деца прават потрошувачи и со тоа им градат поинакви вредност. Нашата цел е да придонесеме за креативен развој, да поттикнеме зачувување на животната средина, да ги мотивираме сами да направат нешто, да поправат, да склопат, да ја развиваат моториката и еден ден да направиме подобар и поздрав свет за сите нас“, вели Ботиќ.

Материјалите што се користат за изработка на овие Mushroom детски шатори се квалитетно полно дрво и памук.