Уредникот на National Geographic, Адриан Кокли, ги одбра најдобрите авантуристички фотографии за 2016 година. На овие фотографии ќе видите храбри планинари, скијачи, кајакари и туристите кои се дел од бестрашната авантура.

Истражување на диносаурус под поларна светлина, Канада

dinosaurus

Фото: Енди Бест

Одење по жица, Национален парк Јосемити, Калифорнија

odenje-po-zica

Фото: Фред Помпермаер

Кајакарење преку глечер, Норвешка

kajakarewe

Фото: Александре Сочи

Скијање на Карпестите планини во Канада

skijanje

Фото: Пол Зизка

Кајакарење под ѕвездите на езерото Скавам, Њу Хемпшир

nju-hepsir

Фото: Вил Стратмен

Ноќно сурфање во Суматра

surfanje

Фото: Фред Помпермаер

Искачување над длабока вода, Виетнам

vietnam

Фото: Лукас Варзеча

Качување на дрво, Јужна Каролина

drvo-juyna-karolina

Фото: Езекиел Огле

Скејтбординг на Исланд

skejtbording

Фото: Тор Магнусон

Одење по жица во Тасманија, Австралија

odenje-po-zica-avstralija

Фото: Кристл Рајт

Скијање на Исланд

skijanje-na-island

Фото: Фредрик Шхенхолм

Кајакарење над водопадите Спирит, Вашингтон

kajakarenje-vasington

Фото: Кристл Рајт

Искачување на глечер во Националниот парк Џаспер, Канада

iskacuvanje-na-glecer

Фото: Пол Зизка

email