reklama

Ова не се најгледаните, туку највиралните реклами за 2016. Kолку се вирални зависи од бројот на споделувања и интеракција.

Ова се првите пет, а топ 20 листата можете да ја видите на Adweek.

5. OK Go & S7 Airlines (1.240.842 споделувања)

4. Vodafone (1.435.350 споделувања)

3. Shell (1.683.072 споделувања)

2. Channel 4 (1.851.533 споделувања)

1. John Lewis (1.949.387 споделувања)