11

Најголемата слабост лежи во откажувањето. Најдобар начин да постигнете успех е да се обидете само уште еднаш – Томас Едисон

Песимистот гледа пречка во секоја можност. Оптимистот гледа можност во секоја пречка – Винстон Черчил

Верувај дека можеш и половина работа веќе е завршена – Теодор Рузвелт

3

Не може да градите репутација на тоа што планирате да го направите – Хенри Форд

Не е важно колку бавно се движите, сè додека не застанете – Конфучиј

Читањето за мозокот е како вежбањето за телото – Брајан Трејси

2

Ако работите на нешто што ви е навистина важно, не треба да ве поттурнуваат. Визијата ќе ве влече – Стив Џобс

Интелигенцијата е способност за адаптација на промени – Стивен Хокинг

Да создадете компанија е како да правите торта. Треба да ги имате сите состојки во вистински сооднос – Илон Маск

Фото: Pixabay