mario

Фото: Pixabay

Во јануари беше објавена информацијата дека популарната игра Super Mario Run ќе биде достапна за уредите со Андроид оперативен систем, а сега е познат и датумот. Компанијата Nintendo потврди дека играта ќе биде достапна на 23 март, пишува Verge.

Nintendo ја пласираше играта во декември ексклузивно за iPhone, а од тогаш е преземена 78 милиони пати. Корисниците на Android ќе ја добијат верзијата 2.0.0, а корисниците на iPhone ќе добијат надградба истиот ден. Со надградбата ќе се додадат некои нови карактери во играта.