honda

Јапонскиот произведувач на автомобили Honda ја донесе магијата кај пациентите во Детската болница Orange County преку виртуелно патување Candy Cane Lane.

За секое допаѓање или споделување на видеото на Facebook, Honda најави дека ќе донира по еден долар за болницата и за фондацијата Pediatric Brain Tumor, сè до сумата од 100.000 долари.

Децата можеа ова виртуелно доживување да го искусат преку Oculus Rift на Microsoft. Подолу може да го видите 360 видеото: