Целта на секоја реклама е да го привлече вниманието на јавноста и да испрати одредена порака. Токму тоа го прават овие моќни реклами…

Технологијата против физичкото насилство

tehnologija-protiv-fizicko-nasilstvo

300.000 деца во светот одат во војна, наместо во училиште

deca-vo-vojna

Слатките убиваат – реклама за зголемување на свесноста за дијабетес

reklama-za-dijabetes

Дарувајте крв – надополнете нечиј човечки живот

daruvanje-krv

Проект за промоција на трансплантација на органи во Кина

daniranje-organi

Експлоатација на деца за работа – ако не зборуваш, нема да престане

detska-rabota

Колку подолго детето со аутизам е без помош, толку потешко ќе допрете до него

dete-so-autizam

Проект што ја зголемува свесноста за осаменоста на постарите луѓе

osamen-starec

Како преживува природата

kako-prezivuva-prirodata

Ова не е крзно, ова е нечија мајка

ne-e-krzno-tuku-necija-majka

Повеќе вакви реклами погледнете на Brightside.me