tv

Многу генерации пораснаа со овие реклами од поранешна Југославија. Се сеќавате ли на некои од нив?

Паста за заби Колинос што по лиценца ја произведуваше српската компанија Невена.

Реклама за зачинот Дафинка од Витаминка Прилеп.

Производот со долга традиција – хрватската Вегета.

Ципирипи, производ на српската кондиторска фабрика Центропроизвод.

Анимирана реклама за конзерва риба Ева од хрватската компанија Подравка.

Со бонбоните Бронхи полесно се дише. Производ на хрватската кондиторска компанија Краш.

Реклама за автомобилот Застава.

Словенечката Раденска вода.

Рекламата за Сах, колекција за мажи од македонската компанија Алкалоид.

Лени, Капри, Чоко моко, Руменко – сладоледите на српска Пекабела.

Словенечките Кокта и Јупи, освежителни безалкохолни пијалаци.

Стандард Сараево, фабрика за мебел.