uspeh-pixabay-2

Фото: Pixabay

Успехот не е случаен. Тоа е тешка работа, упорност, учење, жртва и најмногу од сè, љубов кон она што го правите или учите да го направите. Пронајдете ја инспирацијата за успех во следниве неколку цитати:

Обидете се да не бидете човек со успех, туку човек со вредности.
Алберт Ајнштајн

Колку и да ви изгледа животот тежок, секогаш постои нешто што може да направите и успеете.
Стивен Хокинг

Добро е да се слави успехот, но поважно е да ги научите лекциите од неуспехот.
Бил Гејтс

Најважната состојка во формулата за успех е да знаете како да се справите со луѓето.
Теодор Рузвелт

Успехот не е само крајниот резултат, туку и што ќе научите попат.
Вера Ванг

Неуспехот е успех ако од него научиме нешто.
Малком Форбс

Подготовката е клуч за успех.
Александер Грахам Бел