Конкурс за учениците од основите и средните училишта по повод Светските денови на штедењето и осигурувањето

Конкурс за учениците од основите и средните училишта по повод Светските денови на штедењето и осигурувањето

Списокот на наградените ученици, датумот и локацијата на доделувањето на наградите ќе бидат објавени најдоцна до 31 октомври 2018 година, на интернет-страниците на трите институции.

Прочитај повеќе

НЛБ Банка со две промотивни кампањи и намалување на каматните стапки

НЛБ Банка со две промотивни кампањи и намалување на каматните стапки

Во периодот од 15.09.2018 до 31.12.2018 година НЛБ Банка води промотивна кампања за станбени и хипотекарни кредити за физички лица.

Прочитај повеќе

Нoва експозитура на НЛБ Банка во Скопје

Нoва експозитура на НЛБ Банка во Скопје

НЛБ Банка АД Скопје ја прошири својата Продажна мрежа со уште една локација во општина Бутел на ул. Бутелска бб.

Прочитај повеќе

НБРМ: Каматната стапка на благајничките записи останува на нивото од 2,75%

НБРМ: Каматната стапка на благајничките записи останува на нивото од 2,75%

На седницата беше заклучено дека и натаму постојат ризици и од домашното и од надворешното окружување, при што НБРМ и натаму внимателно ќе ги следи сите економски показатели во контекст на поставеноста на монетарната политика.

Прочитај повеќе

Шпаркасе банка со известување за прекин на работата

Шпаркасе банка со известување за прекин на работата

Во наредните денови 13.09.2018 и 14.09.2018 можни се краткотрајни прекини.

Прочитај повеќе

Во БиХ блокирани 75.373 сметки на деловни субјекти

Во БиХ блокирани 75.373 сметки на деловни субјекти

Во Босна и Херцеговина заклучно со трети септември биле блокирани вкупно 75.373 сметки на деловни субјекти, додека 65.143 компании имаат блокирано барем една сметка велат податоците на Централната банка во БиХ.

Прочитај повеќе

Важни се луѓето: Нова корпоративна платформа на Халкбанк

Важни се луѓето: Нова корпоративна платформа на Халкбанк

Преку оваа емотивна кампања, Халкбанк всушност оддава признание дека секој еден е еднакво важен, истовремено детерминирајќи ја својата позиција во насока со значењето на името на банката‒ Банка на луѓето.

Прочитај повеќе

Издадена и пуштена во оптек нова серија ковани пари за колекционерски цели

Издадена и пуштена во оптек нова серија ковани пари за колекционерски цели

Цената на секоја од кованите пари за колекционерски цели од серијата Православни светци изнесува 1.500,00 денари.

Прочитај повеќе

Халк Банка АД Скопје воспостави партнерство со Кроациа Осигурување

Халк Банка АД Скопје воспостави партнерство со Кроациа Осигурување

Со понудата се опфатени најчесто бараните и кредити за кои граѓаните најмногу покажуваат интерес.

Прочитај повеќе

Јавен повик на Стопанска банка Битола за годишно собрание на акционери

Јавен повик на Стопанска банка Битола за годишно собрание на акционери

Собранието, коешто е 42-ро по ред, ќе се одржи во Битола, на 3.10.2018 година (среда) со почеток во 12.00 часот, во хотел Капри.

Прочитај повеќе

Комерцијална банка воведува дополнителна заштита при купување преку Интернет

Комерцијална банка воведува дополнителна заштита при купување преку Интернет

За да може да се користи оваа бесплатна дополнителна заштита, потребно е корисниците да ги ажурираат своите податоци со бројот на мобилниот телефон.

Прочитај повеќе

Стопанска банка Битола со нов дизајн на VISA Electron платежните картички

Стопанска банка Битола со нов дизајн на VISA Electron платежните картички

VISA Electron картичка со нов дизајн ќе добијат сите корисници кои ќе извршат реиздавање на својата картичка како и корисниците кои ќе извадат VISA Electron картичка првпат.

Прочитај повеќе

Промотивна кампања за НЛБ Проклик

Промотивна кампања за НЛБ Проклик

Во периодот од 01.09.2018 до 30.09.2018 година НЛБ Банка спроведува промотивна кампања за НЛБ Проклик електронско банкарство и за НЛБ мПроклик мобилно банкарство за правни лица.

Прочитај повеќе

Наградна игра на Стопанска банка Битола и Mastercard

Наградна игра на Стопанска банка Битола и Mastercard

За да се стекнат со право за учество во наградната игра, сите постоечки и нови корисници на картичките од брендот Mastercard (Mastercard Standard и Mastercard Debit) во периодот од 15.8.2018 (00:00 часот) до 31.12.2018 (24:00 часот) треба да реализираат најмалку 5 трансакции со минимална сума по трансакција од 1.000,00 денари.

Прочитај повеќе

Банките во Романија го зголемија профитот за една третина во првата половина од 2018

Банките во Романија го зголемија профитот за една третина во првата половина од 2018

Поголемиот профит главно произлегува од повисоката активност на кредитирање и напорите на банките за чистење на нивните портфолија.

Прочитај повеќе

Централна Кооперативна Банка со пораст на каматните приходи за 6,56%

Централна Кооперативна Банка со пораст на каматните приходи за 6,56%

Во делот на останатите приходи од дејноста, Банката го задржа речиси истото ниво во однос на минатата година, додека кај нето-приходите од курсни разлики, оствари незначително намалување.

Прочитај повеќе

Сити Банка ја прогласи Комерцијална банка за најдобра во меѓународните плаќања за 2017

Сити Банка ја прогласи Комерцијална банка за најдобра во меѓународните плаќања за 2017

Високиот степен на директна обработка на меѓународните плаќања значајно влијае на заштедата на време и трошоци, што и дава конкурентска предност на Банката.

Прочитај повеќе

Шпаркасе отвори нов банкомат во Охрид

Шпаркасе отвори нов банкомат во Охрид

Шпаркасе Банка Македонија АД Скопје ги известува своите корисници дека со цел проширување на својата мрежа на поставени банкомати и обезбедување на што поголема достапност на услугите низ цела Македонија отвори нов банкомат со нова локација, лоциран на ул. 15-ти Корпус бр.1 Охрид. 

Прочитај повеќе

НБРМ: Основната каматна стапка е на ниво од 2,75%

НБРМ: Основната каматна стапка е на ниво од 2,75%

Намалувањето на каматната стапка е одраз на континуирано поволните движења на девизниот пазар, коишто покажуваат солидна надворешна позиција и стабилни очекувања на економските субјекти.

Прочитај повеќе

ТТК Банка со намалени провизии за девизни плаќања до крајот на 2018

ТТК Банка со намалени провизии за девизни плаќања до крајот на 2018

За девизните плаќања – ностро дознаки на физички лица до 9.000,00 денари (во денарска противвредност) Банката наплатува вкупно 850,00 денари.

Прочитај повеќе

НБРМ: Усвоен Извештајот за финансиската стабилност во 2017

НБРМ: Усвоен Извештајот за финансиската стабилност во 2017

Македонскиот финансиски систем има релативно едноставна структура, скромна поврзаност на активностите на одделните сегменти и отсуство на сложени финансиски инструменти, поради што ризикот од евентуално прелевање на проблеми помеѓу институционалните сегменти е незначителен.

Прочитај повеќе

Групацијата Балфин и Комерцијална банка ја преземаат Тирана банка од Пиреус банка

Групацијата Балфин и Комерцијална банка ја преземаат Тирана банка од Пиреус банка

Балфин и Комерцијална банка АД Скопје планираат Тирана банка да функционира како независна банка со која ќе управуваат искусни професионалци, предводена од меѓународен Управен одбор и ќе продолжи да ги проширува активностите на банката во Република Албанија.

Прочитај повеќе

ТТК Банка ги намали каматните стапки на девизните депозити

ТТК Банка ги намали каматните стапки на девизните депозити

Промотивната понуда на девизниот депозит ЕВРО ФИКС 15 за штедење во евра на 15 месеци со фиксна каматна стапка од 1,3% годишно е со важност до 30.9.2018 година.

Прочитај повеќе

Јавен повик за собрание на акционери на НЛБ Банка

Јавен повик за собрание на акционери на НЛБ Банка

Секој акционер кој има намера да учествува на Собранието е должен да го пријави своето учество до Секторот за правни работи и секретаријат на НЛБ Банка, најдоцна пред почетокот на седницата на Собранието.

Прочитај повеќе

Горе