CEED Македонија – првиот франшизер на Women in Adria Хрватска

CEED Македонија – првиот франшизер на Women in Adria Хрватска

Woman in Adria има над 700 членови од целиот регион, а наскоро и македонските жени претприемачи ќе ја имаат можноста да бидат дел од овој брзорастечки бренд.

Прочитај повеќе

Unilever ќе ги повлече рекламите од Facebook и Google

Unilever ќе ги повлече рекламите од Facebook и Google

Од Unilever одбиваат да рекламираат на платформи што прават поделби во општетсвото и имаат лошо влијание врз децата.

Прочитај повеќе

Twitter ја забележа првата заработка по своето основање

Twitter ја забележа првата заработка по своето основање

Последните неколку месеци од 2017 година, компанијата имаше над 330 милиони активни корисници.

Прочитај повеќе

Како да го промовирате вашиот бренд преку Instagram

Како да го промовирате вашиот бренд преку Instagram

Нема да ве чини ниту денар, а може да има повеќе ефект отколку реклама на телевизија или на радио.

Прочитај повеќе

Netflix достигна вредност од над 100 милијарди долари

Netflix достигна вредност од над 100 милијарди долари

Компанијата ги надмина сите очекувања на економските аналитичари стекнувајќи дополнителни 6,36 милиони претплатници во последниве три месеци.

Прочитај повеќе

NOA: Старт- ап што нуди аудио информации за луѓе кои немаат време да читаат весници

NOA: Старт- ап што нуди аудио информации за луѓе кои немаат време да читаат весници

Моментално имаат вкупно пет соработници кои се наоѓаат во Ирска и Велика Британија, кои им ги праќаат аудио фајловите што потоа се прикачуваат на мобилна апликација за слушање.

Прочитај повеќе

Walt Disney за 52,4 милијарди долари го купува 21st Century Fox

Walt Disney за 52,4 милијарди долари го купува 21st Century Fox

Со оваа аквизиција завршува ерата на постојано проширување на медиумската империја на Руперт Мардок.

Прочитај повеќе

BBC нè потсетува колку е важна поддршката

BBC нè потсетува колку е важна поддршката

Силна порака за тоа колку е големо задоволството од споделување на заеднички моменти и поддршка.

Прочитај повеќе

Meredith го купува списанието Time за 2,8 милијарди долари

Meredith го купува списанието Time за 2,8 милијарди долари

Двете медиумски компании вредат приближно исто на берзата. Компанијата од Ајова ќе плати 18,50 долари по акција за речиси 100 милиони акции на Time.

Прочитај повеќе

CNN ќе наплатува за својата онлајн содржина

CNN ќе наплатува за својата онлајн содржина

Цените сè уште не се одредени, но крајната цел на претплатата е да се оствари приход од една милијарда долари до 2022 година.

Прочитај повеќе

Discovery Communications ја презема Scripps за 14,6 милијарди долари

Discovery Communications ја презема Scripps за 14,6 милијарди долари

Медиумската компанија Discovery Communications, сопственик на Discovery Chanel и Animal Planet, ја купува медиумската компанија Scripps Networks за 14,6 милијарди долари.

Прочитај повеќе

Хрватска: Интернет огласувањето со 27% раст во 2016

Хрватска: Интернет огласувањето со 27% раст во 2016

Негативен тренд бележат огласување во печатени медиуми (8%) и радио (2%).

Прочитај повеќе

BBC инвестира 44 милиони долари во програмска содржина за деца

BBC инвестира 44 милиони долари во програмска содржина за деца

BBC инвестира во овој нов проект откако од нивниот годишен извештај заклучиле дека YouTube станал најомилениот бренд на 70% од децата на возраст помеѓу шест и 12 години.

Прочитај повеќе

Лице в лице и писатели во заедничка акција за поинклузивно општество

Лице в лице и писатели во заедничка акција за поинклузивно општество

На Лице в лице му си придружија и 14 македонски писатели, кои наменски создадоа дела во чиј фокус е односот кон болката на другиот.

Прочитај повеќе

Wikitribune, сајт што ќе се “бори“ против лажните вести

Wikitribune, сајт што ќе се “бори“ против лажните вести

Во Wikitribune ќе работат професионални новинари и волонтери кои ќе продуцираат проверени и неутрални глобални стории.

Прочитај повеќе

CNN започнува со емитување на вести во виртуелна реалност

CNN започнува со емитување на вести во виртуелна реалност

CNNVR видеата се достапни на Chrome и Firefox преку IOS и Android апликациите, Samsung GearVR, Oculus Rift и Google Daydream.

Прочитај повеќе

Лице в лице ја одбележува Меѓународната недела на продавачи на уличен печат

Лице в лице ја одбележува Меѓународната недела на продавачи на уличен печат

Меѓународната недела на продавачи на уличен печат се одбележува на сите страни на светот, и тоа најчесто преку вклучување на јавни личности, бизнис и политички лидери, познати филмски, музички и спортски ѕвезди, сите поддржувачи на мисијата на уличните списанија и весници.

Прочитај повеќе

SeeNews стана медиумски партнер на регионалната платформа SEE Link

SeeNews стана медиумски партнер на регионалната платформа SEE Link

Бугарската медиумска куќа SeeNews стана медиумски партнер на регионалната платформа SEE Link.

Прочитај повеќе

Лице в лице и Македонија дел од глобалната Недела на продавачи на уличен печат

Лице в лице и Македонија дел од глобалната Недела на продавачи на уличен печат

Станува збор за годишен настан, којшто се одржува во првата недела во февруари, а целта е да се слави работата на продавачите на 114 улични списанија и весници и да се поттикне јавноста да размислува за предизвиците и проблемите со кои тие се соочуваат, како бездомништво, социјална исклученост, сиромаштија.

Прочитај повеќе

Загреб можеби ќе добие музеј на медиуми

Загреб можеби ќе добие музеј на медиуми

Музејот би бил од интерактивен тип и во него би можеле да се слушнат гласовите на легендарните хрватски спикери и новинари, а посетителите би можеле да погледнат или да преслушаат архивски снимки.

Прочитај повеќе

Менаџирање и развој на човечки ресурси во медуимите – книга на новинарката Трендафилова

Менаџирање и развој на човечки ресурси во медуимите – книга на новинарката Трендафилова

Менаџирање и развој на човечки ресурси во медиумите е насловот на книгата на новинарката Билјана Василева Трендафиловска.

Прочитај повеќе

Агенцијата Анадолија отвора редакција на македонски јазик

Турската национална новинска агенција Анадолија денеска во Скопје ќе ја промовира редакцијата на македонски јазик.

Прочитај повеќе

Се гаси новинската агенција Танјуг

Се гаси новинската агенција Танјуг

Директорката на српската новинска агенција Танјуг, Бранка Ѓукиќ, ги информираше нејзините колеги и претставници на синдикатот дека Танјуг со 31-ви октомври официјално престана да постои и се брише од регистарот на Агенцијата за економски регистри.

Прочитај повеќе

Од извоз на серии Турција планира на реализира околу 350 милиони долари

Од извоз на серии Турција планира на реализира околу 350 милиони долари

Извозот на телевизиски серии во Турција во 2004 година беше само 10.000 долари, за оваа 2015 година е проектиран да достигне вредност од 350 милиони евра.

Прочитај повеќе

Горе