Дождовни мантили што депримираат

Дождовни мантили што депримираат

Денес, овие мантили за дожд се извезуваат во 29 држави, а компанијата има свои продавници во Стокхолм и во Њујорк.

Прочитај повеќе

TOMS – компанија што донира онаму каде што е потребно

TOMS – компанија што донира онаму каде што е потребно

Досега TOMS има донирано над 50 милиони чевли на децата кои одат боси, помогнала да им се подобри видот на над 360 илјади луѓе и обезбедила чиста вода во шест држави.

Прочитај повеќе

Паметна облека што грее преку притискање копче

Паметна облека што грее преку притискање копче

Облеката е дизајнирана да биде лесна и флексибилна. Има широк спектар на бои и големини за мажи и жени. Polar Seal може да го грее телото на корисникот до осум часа.

Прочитај повеќе

Основачот на Benetton, на 82 години се враќа за да ја спаси компанијата

Основачот на Benetton, на 82 години се враќа за да ја спаси компанијата

Излозите на продавниците кои некогаш биле полни со светлина станале темни, а како најлош грев го наведува престанокот на производство на џемпери.

Прочитај повеќе

Zozosuit – футуристичка облека што ги мери димензиите на секое тело

Zozosuit – футуристичка облека што ги мери димензиите на секое тело

Со помош на оваа иновативна технологија порачаната онлајн облека целосно ќе одговара на димензиите на купувачот, односно на секое тело.

Прочитај повеќе

Електрана во Шведска ќе користи неупотреблива облека од H&M наместо гориво

Електрана во Шведска ќе користи неупотреблива облека од H&M наместо гориво

Електрана во Шведска, наместо јаглен, како гориво ќе користи облека од текстилниот бренд H&M што не ги задоволува потребните норми.

Прочитај повеќе

Димко Митрев за девет месеци оствари добивка од 338.000 денари

Димко Митрев за девет месеци оствари добивка од 338.000 денари

Вкупните приходи од продажба во деветте месеци од 2017-та изнесуваа 163.355.000 денари.

Прочитај повеќе

Stitched – футрола за смартфон што чисти ткаенина и меки материјали

Stitched – футрола за смартфон што чисти ткаенина и меки материјали

Stitched не дозволува бактерии на облеката, на седиштето во автомобилот, а го чува безбеден и смартфонот на корисникот.

Прочитај повеќе

Flexwarm – технологија што затоплува преку облеката

Flexwarm – технологија што затоплува преку облеката

Лесниот грејач е испечатен на внатрешната страна на јакните и елечињата од брендот и потоа распореден помеѓу надворешните и внатрешните слоеви на ткаенината со цел да создаде три контролирани затоплувачки зони.

Прочитај повеќе

Mizu – пешкир што детектира бактерии и нечистотија

Mizu – пешкир што детектира бактерии и нечистотија

Mizu се пере без проблем во машина за алишта со што бојата повторно се враќа во првобитната нијанса, а памучниот материјал станува уште помек.

Прочитај повеќе

Ветекс од Велес со добивка од 8,2 милиони денари заклучно со крајот на септември

Ветекс од Велес со добивка од 8,2 милиони денари заклучно со крајот на септември

Компанијата Ветекс од Велес, во периодот од први јануари до 30-ти септември оваа година, оствари вкупна сеопфатна добивка од 8.290.000 денари.

Прочитај повеќе

Група Единство од Струмица за девет месеци прокнижи 108.000 денари добивка

Група Единство од Струмица за девет месеци прокнижи 108.000 денари добивка

Заклучно со 30-ти септември лани, компанијата прикажа добивка од 252.000 денари.

Прочитај повеќе

Марами декорирани со мастило направено од јаглеродни честички

Марами декорирани со мастило направено од јаглеродни честички

Количината на мастило искористено за секоја марама е направено од приближно 150-минутно загадување од возилата.

Прочитај повеќе

Тетекс за девет месеци евидентираше 44,4 милиони денари добивка

Тетекс за девет месеци евидентираше 44,4 милиони денари добивка

Тетекс од Тетово, во текот на деветте месеци од оваа година, оствари вкупна сеопфатна добивка од 44.405.000 денари.

Прочитај повеќе

Ткаенина чува податоци без употреба на технологија

Ткаенина чува податоци без употреба на технологија

Досега тимот успеа да вклучи податоци од типот на 2D слики, низи од битови, со чија помош можат да зачуваат лозинки.

Прочитај повеќе

Тетекс ќе исплаќа дивиденда од дел од нераспределената акумулирана добивка

Тетекс ќе исплаќа дивиденда од дел од нераспределената акумулирана добивка

Исплатата на дивиденда, како што се наведува, е до крајот на декември оваа година.

Прочитај повеќе

Nendo креираше пет различни видови на патенти

Nendo креираше пет различни видови на патенти

Сите нови пет патенти совршно добро си ја вршат својата работа, но на различен начин.

Прочитај повеќе

Lacoste – елеганција, удобност и препознатливост во целиот свет

Lacoste – елеганција, удобност и препознатливост во целиот свет

Раѓањето на брендот започнува за време на еден натпревар каде што Рене Лакост не успеал да победи.

Прочитај повеќе

Во Србија работат најмалку 1.000 продавници за носена гардероба

Во Србија работат најмалку 1.000 продавници за носена гардероба

Продавници за таканаречена second hand облека најмногу се отвораат во Белград, Нови Сад, Шабац, Ниш и Зрењанин.

Прочитај повеќе

Twistron – предиво што создава електрична енергија

Twistron – предиво што создава електрична енергија

Овие предива произведуваат речиси 100 пати појака енергија, во споредба со други слични ткаенини.

Прочитај повеќе

Димко Митрев од Велес за шест месеци прокнижи добивка од 46.000 денари

Димко Митрев од Велес за шест месеци прокнижи добивка од 46.000 денари

Во периодот од 01.01 до 30.06.2017 година, Димко Митрев од Велес оствари нето добивка од 46.000 денари и во однос на истиот период од претходната година е помала за 90%.

Прочитај повеќе

X Suit – костум отпорен на течности, туткање и спречува појава на непријатни мириси

X Suit – костум отпорен на течности, туткање и спречува појава на непријатни мириси

Станува збор за X Suit којшто целосно се прилагодува на телото на корисникот, материјалот е целосно отпорен на течности и туткање, а исто така спречува и појава на непријатни мириси.

Прочитај повеќе

Герас Цунев конфекција првото полугодие го заврши со добивка од над еден милион денари

Герас Цунев конфекција првото полугодие го заврши со добивка од над еден милион денари

Текстилната компанија Герас Цунев конфекција од Струмица, во период од први јануари до 30-ти јуни оваа година, прикажа вкупна сеопфатна добивка во висина од 1.099.000 денари.

Прочитај повеќе

Petit Pli – облека што се прилагодува како растат децата

Petit Pli – облека што се прилагодува како растат децата

Petit Pli е отпорна на вода и ветер, а е наменета за деца од шест до 36 месеци. Во тој период, децата најбрзо растат и менуваат шест големини на облека.

Прочитај повеќе

Горе