Македонски Телеком со добивка од една милијарда денари ја заврши 2016 година

Македонски Телеком со добивка од една милијарда денари ја заврши 2016 година

Македонски Телеком, во период од први јануари до 31-ви декември 2016 година, прикажа вкупна сеопфатна добивка од 1.035.942.000 денари.

Прочитај повеќе

Интерактивна телевизија бесплатно достапна за сите нови активации на Вип Комбо

Интерактивна телевизија бесплатно достапна за сите нови активации на Вип Комбо

Од сега корисниците на интерактивната телевизија ќе ги добијат функционалностите за паузирање, премотување наназад, снимање на ТВ програма во живо или закажување на снимање.

Прочитај повеќе

Промоција во Вип постпејд: Неограничена комуникација кон сите мрежи со намалена претплата цела година

Промоција во Вип постпејд: Неограничена комуникација кон сите мрежи со намалена претплата цела година

Вип ја најавува новата промоција во постпејд сегментот на мобилната телефонија со којашто корисниците добиваат можност за неограничена комуникација и тоа со намалена месечна претплата во текот на целата година.

Прочитај повеќе

Холандија: Семафори за невнимателни корисници на телефони

Холандија: Семафори за невнимателни корисници на телефони

Овие ленти ќе послужат како дополнителен семафор што ќе ја менува бојата (црвено, жолто, зелено), бидејќи погледот на пешаците кои користат мобилен телефон е насочен надоле.

Прочитај повеќе

Вип додели 77 телефони iPhone 6s за 77 среќни добитници

Вип додели 77 телефони iPhone 6s за 77 среќни добитници

Во играта, што траеше единаесет недели, се приклучија припејд корисници од различни возрасти од сите краишта на земјата.

Прочитај повеќе

Arena Sport каналите вклучени во новите пакети на Македонски Телеком

Arena Sport каналите вклучени во новите пакети на Македонски Телеком

Македонски Телеком воведува промоција со која спортските ТВ канали Arena Sport 1 – 4 SD и HD се вклучени во месечниот надомест за сите нови корисници на Интернет и ТВ пакетите.

Прочитај повеќе

Смарт училници – проект за модернизација на образованието на Македонски Телеком

Смарт училници – проект за модернизација на образованието на Македонски Телеком

Преку интерактивни табли и таблети, ќе се постигне поголема интеракција во училницата, полесно следење на развојот на учениците, лесно прилагодување на училишните планови и подобрување на ефикасноста на учебната администрација.

Прочитај повеќе

Македонски Телеком со промотивна понуда за своите припејд и постпејд корисници

Македонски Телеком со промотивна понуда за своите припејд и постпејд корисници

Промоцијата трае до 15 февруари 2017 година, со склучен Договор за Доверба 24. Количините на смартфони од понудата се ограничени.

Прочитај повеќе

Вип ја збогатува понудата во февруари

Вип ја збогатува понудата во февруари

Вип ја збогатува својата понуда и во месецот кога се одбележува љубовта воведува две промоции во припејд и постпејд сегментот во мобилната телефонија.

Прочитај повеќе

“Не ѕвони“ – хрватски регистар на потрошувачи кои не сакаат промоции или продажба по телефон

“Не ѕвони“ – хрватски регистар на потрошувачи кои не сакаат промоции или продажба по телефон

Станува збор за јавен регистар на телефонски броеви на оние потрошувачи кои не сакаат трговците да ги контактираат за промоција или продажба, без претходно да дадат согласност.

Прочитај повеќе

АЕК: Најмногу поплаки за високите сметки од телекомуникациските оператори

АЕК: Најмногу поплаки за високите сметки од телекомуникациските оператори

Високите сметки од операторите на телекомуникацискиот пазар се најчесто пријавуван проблем во АЕК во текот на минатата година. По нив, следат приговорите за неквалитетна услуга, ненавремена услуга, прекин, роаминг и слично.

Прочитај повеќе

Вип: Смарт часовник за деца и безгрижни родители 

Вип: Смарт часовник за деца и безгрижни родители 

Со часовникот родителите секогаш се во тек со движењето и локацијата на нивното дете.

Прочитај повеќе

Хрватски Телеком купи 76,53% од акциите на Црногорски Телеком за 123,5 милиони евра

Хрватски Телеком купи 76,53% од акциите на Црногорски Телеком за 123,5 милиони евра

Хрватски Телеком (ХТ) со компанијата Magyar Telecom потпиша договор за купување акции со коишто ќе стекне 76,53% удел во Црногорски Телеком.

Прочитај повеќе

Магичен часовник  – повеќе време со семејството во текот на празниците

Магичен часовник  – повеќе време со семејството во текот на празниците

Од денеска започнува новата наградна игра Повеќе време заедно, која се однесува за сите нови и постојните Magenta 1 корисници, коишто ќе склучат договор најдоцна до 08.01.2017 година. Наградите ќе се извлечат на 09.01.2017 година, при што 50 корисници ќе добијат по 3 паметни алки за своето семејство.

Прочитај повеќе

АЕК: Два виртуелни мобилни оператора имаат намера да влезат на македонскиот пазар

АЕК: Два виртуелни мобилни оператора имаат намера да влезат на македонскиот пазар

Два виртуелни мобилни оператора имаат намера да влезат на македонскиот пазар во 2017 година. Едниот од нив, познат во светски рамки, веќе ја потврди својата одлука.

Прочитај повеќе

Хрватскиот старт – ап Bulb Technologies доби два милиона евра од South Central Ventures

Хрватскиот старт – ап Bulb Technologies доби два милиона евра од South Central Ventures

Хрватскиот старт – ап Bulb Technologies доби два милиона евра од регионалниот фонд South Central Ventures (Enterprise Innovation Fund – ENIF), што е петта и најголемата инвестиција на фондот досега.

Прочитај повеќе

Вработените во Вип донираа за децата без родителска грижа

Вработените во Вип донираа за децата без родителска грижа

Вработените во Вип повторно ја покажаа својата хуманост и одлучија да ги збогатат новогодишната магија и празничното расположение за децата згрижени и поддржани од СОС Детско село и за децата без родителска грижа згрижени во Домот за деца 11 Октомври во Скопје.

Прочитај повеќе

Почна Новогодишниот караван на Фондацијата Телеком за Македонија

Почна Новогодишниот караван на Фондацијата Телеком за Македонија

Волонтери од Македонски Телеком ќе посетат над 2.000 деца од ранливи категории низ Македонија.

Прочитај повеќе

Radio Garden – онлајн платформа за слушање радио станици од целиот свет

Radio Garden – онлајн платформа за слушање радио станици од целиот свет

Radio Garden е платформа којашто на корисникот му овозможува да слуша програма во живо од радио станици од целиот свет.

Прочитај повеќе

Вип: Најевтини разговори од странство кон дома и 50% пониска цена за интернет комуникација

Вип: Најевтини разговори од странство кон дома и 50% пониска цена за интернет комуникација

Со оваа најнова промоција сите корисници на Вип, за само 9,9 денари за минута можат да се јават од странство кон сите мрежи во Македонија и да раскажат за своите зимски доживувања.

Прочитај повеќе

Наградени најдобрите со Твитер награди

Наградени најдобрите со Твитер награди

И оваа година Македонски Телеком ја награди акцијата Ретвитни оброк, којашто почна како мала волонтерска иницијатива на Твитер заедницата за готвење топли оброци за бездомниците.

Прочитај повеќе

Македонски Телеком е јаглерод неутрална и во 2016 година

Македонски Телеком е јаглерод неутрална и во 2016 година

Македонски Телеком имплементира повеќе мерки во своите секојдневни оперативни и тековни активности, со цел да се заштити животната средина.

Прочитај повеќе

Со новата промотивна понуда на Неотел добивате сѐ од едно место

Со новата промотивна понуда на Неотел добивате сѐ од едно место

За секој склучен договор на 2 години за кој било од пакетите neoTrio добивате неограничен интернет, телевизија и фиксна телефонија бесплатно во првите три месеци, додека за останатиот период од договорот добивате намалена претплата.

Прочитај повеќе

10.000 бесплатни автобуски возења од Македонски Телеком

10.000 бесплатни автобуски возења од Македонски Телеком

Регистрацијата на учесниците ќе трае од 1.12.2016 до 31.01.2017 година, а ден потоа ќе се врши наградното извлекување. Секој учесник од еден телефонски број може да освои најмногу една награда во текот на наградната игра.

Прочитај повеќе

Горе