Макошпед со загуба од 2,2 милиони денари во првото полугодие од 2017 година

Макошпед со загуба од 2,2 милиони денари во првото полугодие од 2017 година

Шпедитеската компанија Макошпед првото полугодие од оваа година го заврши со загуба од 2.265.000 денари.

Прочитај повеќе

Во Холандија отворена најголема гаража за велосипеди

Во Холандија отворена најголема гаража за велосипеди

Паркирањето во првите 24 часа во гаражата се бесплатни, а за секој нареден ден ќе треба да платат 1,25 евра.

Прочитај повеќе

Kuehne + Nagel го зајакнува своето присуство во Панама

Kuehne + Nagel го зајакнува своето присуство во Панама

Со стратешка локација близу до проширениот Панамски канал, новиот отворен објект на Kuehne + Nagel ќе спроведува активности за прием, складирање и дистрибуција на брендови на Unicomer Group, оператор со повеќе од 1.000 продавници во 24 земји.

Прочитај повеќе

Nestlé го избра Kuehne + Nagel Холандија за логистички партнер

Nestlé го избра Kuehne + Nagel Холандија за логистички партнер

Светскиот производител на храна Nestlé и Kuehne + Nagel, една од водечките светски логистички компании, влегуваат во интензивно партнерство во Холандија. Во текот на следните пет години, сите производи од Nestlé – Холандија ќе бидат складирани, транспортирани и испорачани од Kuehne + Nagel.

Прочитај повеќе

Во Норвешка следната година ќе плови првиот автономен брод

Во Норвешка следната година ќе плови првиот автономен брод

Инвеститорите велат дека автономниот брод би требало да донесе заштеда од 90% во однос на класичните пловила.

Прочитај повеќе

За поголема безбедност во сообраќајот, бесплатен превентивен технички преглед во Мото Америт

За поголема безбедност во сообраќајот, бесплатен превентивен технички преглед во Мото Америт

Ова е одлична можност за сите што во овој период се подготвуваат за одмор или подолго патување, пред самото поаѓање да се осигураат во исправноста на своето возило.

Прочитај повеќе

Во Кина почнаа да сообраќаат “небесни” возови

Во Кина почнаа да сообраќаат “небесни” возови

Возовите се направени од страна на CRRC Qingdao Sifang, а се движат со брзина од 70 километри на час, на висина од пет метри над земјата.

Прочитај повеќе

Kuehne + Nagel Group: Силен раст со солидни резултати во првата половина од 2017 година

Kuehne + Nagel Group: Силен раст со солидни резултати во првата половина од 2017 година

Групацијата Kuehne + Nagel оствари пазарен удел во сите деловни единици и го зголеми растот во текот на вториот квартал од оваа година.

Прочитај повеќе

Kuehne + Nagel ја прошири водечката позиција во логистика на лесно расиплива стока

Kuehne + Nagel ја прошири водечката позиција во логистика на лесно расиплива стока

Со аквизицијата на Commodity Forwarders Inc. (CFI), водечки авионски пренесувач на лесно расипливи производи во САД и Trillvane Ltd, еден од најголемите специјалисти за лесно расиплива стока во Кенија, Kuehne + Nagel ја проширува својата глобална мрежа.

Прочитај повеќе

Бесплатен превентивен технички преглед во Мото Америт

Бесплатен превентивен технички преглед во Мото Америт

Сите заинтересирани што сакаат да извршат бесплатен превентивен технички преглед на своето возило тоа може да го направат секој работен ден од 08 до 18 часот и сабота од 09 до 14 часот.

Прочитај повеќе

Kuehne + Nagel го проширува својот интегриран логистички контролен центар во Полска

Kuehne + Nagel го проширува својот интегриран логистички контролен центар во Полска

Центарот е дел од глобалната мрежа на интегрирани логистички центри за контрола на Kuehne + Nagel, која се состои од седум стратешки локации низ целиот свет.

Прочитај повеќе

РЖ Интер Трансшпед ќе ја акумулира ланската загуба

РЖ Интер Трансшпед ќе ја акумулира ланската загуба

Нето загубата во износ од 9.669.287 денари остварени во деловната 2016 година се пренесува во акумулирана загуба од претходните години.

Прочитај повеќе

Амбициозен проект на Hyper Chariot: Од Лондон до Единбург со воз за осум минути

Амбициозен проект на Hyper Chariot: Од Лондон до Единбург со воз за осум минути

Денес тој пат со воз трае околу пет часа, а со авион час и половина.

Прочитај повеќе

Mytaxi, конкурентот на Uber, влегува на романскиот пазар

Mytaxi, конкурентот на Uber, влегува на романскиот пазар

Mytaxi, електронска апликација за користење на такси превоз во сопственост на германскиот производител на автомобили Daimler, влезе на романскиот пазар по купувањето на локалната компанија Clever Tech.

Прочитај повеќе

Главниот извршен директор на Uber поднесе оставка под притисокот на инвеститорите

Главниот извршен директор на Uber поднесе оставка под притисокот на инвеститорите

Главниот извршен директор на Uber, Тревис Каланик, коосновач на една од највлијателните технолошки компании, поднесе оставка под притисокот на инвеститорите поради редица скандали што се поврзуваат со компанијата.

Прочитај повеќе

Десет транспортери од Македонија наградени со наградата Топ Менаџер на ИРУ

Десет транспортери од Македонија наградени со наградата Топ Менаџер на ИРУ

Десет транспортни менаџери од Република Македонија, превозници на патници и на стоки се годинашните добитници на наградата Тop Manager за 2017 година, што традиционално ја доделува најголемата транспортна асоцијација во светот, Меѓународната унија за патен транспорт – ИРУ, со седиште во Женева.

Прочитај повеќе

UberBoat од следната недела во Хрватска

UberBoat од следната недела во Хрватска

Возењето од Хвар до Сплит или обратно, на глисер за до осум лица ќе чини 350 евра. Возење со глисер до 12 патници ќе чини 445 евра.

Прочитај повеќе

Kuehne + Nagel Сингапур и Cleantech Solar склучија партнерство за 20 години

Kuehne + Nagel Сингапур и Cleantech Solar склучија партнерство за 20 години

Новоинсталираниот кровен соларен систем од Cleantech Solar се очекува да генерира 20% од потребите за електрична енергија за логистичкиот центар на Kuehne + Nagel Сингапур.

Прочитај повеќе

Шведска: Патување со вграден биометриски чип наместо билет

Шведска: Патување со вграден биометриски чип наместо билет

Патниците може да ги купат билетите со пријава на веб страна или преку мобилна апликација, а членскиот број ќе биде поврзан со нивниот чип.

Прочитај повеќе

Jaguar Land Rover ги избра Kuehne + Nagel за имплементација на европската логистичка стратегија за резервни делови

Jaguar Land Rover ги избра Kuehne + Nagel за имплементација на европската логистичка стратегија за резервни делови

Jaguar Land Rover, произведувач на премиум и луксузни автомобили, ги назначи Kuehne + Nagel да менаџираат три магацини во Франција, Шпанија и Италија, да ја опслужуваат континентална Европа.

Прочитај повеќе

Во Финска ќе биде пуштена линија за сообраќање на автономни автобуси

Во Финска ќе биде пуштена линија за сообраќање на автономни автобуси

Првата фаза од проектот беше спроведена минатиот август кога во реални услови на сообраќај беа тестирани електрични автобуси, а следењето во урбани делови ќе продолжи овој август.

Прочитај повеќе

Kuehne + Nagel прв логистички провајдер кој ќе ја прикажува емисијата на CO2 на поморските фактури

Kuehne + Nagel прв логистички провајдер кој ќе ја прикажува емисијата на CO2 на поморските фактури

Со оваа иницијатива, клиентите на Kuehne + Nagel можат да ги подобрат анализите, извештаите и управувањето со емисијата на CO2 предизвикани од нивниот транспортен ланец и со тоа долгорочно да се намали влијанието врз животната средина.

Прочитај повеќе

Паметни товарни бродови сами ќе ја одредуваат најбезбедната и најисплатливата рута

Паметни товарни бродови сами ќе ја одредуваат најбезбедната и најисплатливата рута

Овие паметни бродови ќе користат вештачка интелигенција преку којашто самостојно ќе ја исцртуваат рутата што е најбезбедна, кратка и исплатлива.

Прочитај повеќе

Дипломите на македонските професионални возачи ќе бидат признати во Европа и во регионот

Дипломите на македонските професионални возачи ќе бидат признати во Европа и во регионот

Сертификатите со кои ќе се стекнат македонските професионални возачи да бидат признати во сите земји од регионот.

Прочитај повеќе

Горе