Повеќе од 350 видови на вино на Винодонија 2017

Повеќе од 350 видови на вино на Винодонија 2017

Македонските вина ќе можат да се пробаат во комбинација со специјалитети од Дубровник, а ќе учествуваат и гастро-изложувачи и претставници од Слоу фуд Македонија, кои на посебни штандови ќе понудат наша, традиционална храна.

Прочитај повеќе

Бербата 2017 оценета со одличен квалитет на Фестивалот на младо вино на Тиквеш

Бербата 2017 оценета со одличен квалитет на Фестивалот на младо вино на Тиквеш

Фестивалот на младо вино, што веќе осум години по ред го организира Тиквеш, е прв и единствен од ваков вид во земјава и има значајна улога во градењето и развојот на винската култура во земјата, но и регионот.

Прочитај повеќе

Тиквеш со добивка од 27,9 милиони денари од јануари до септември оваа година

Тиквеш со добивка од 27,9 милиони денари од јануари до септември оваа година

Истиот период лани, компанијата евидентираше добивка од 22.186.000 денари.

Прочитај повеќе

Тиквеш ги претставува вината Виоње и Плавец

Тиквеш ги претставува вината Виоње и Плавец

Тиквеш лансираше на пазарот два новитети во палетата врвни вина од линијата Special Selection од сортите Виоње и Плавец, коишто за првпат се употребуваат во Македонија, иако се исклучително популарни во други земји.

Прочитај повеќе

За девет месеци Попова кула оствари добивка од 4,77 милиони денари

За девет месеци Попова кула оствари добивка од 4,77 милиони денари

Вкупните приходи од продажба во деветте месеци од оваа година достигнаа 36.176.000 денари, од кои на домашен пазар се реализирани 30.952.000 денари, додека на пазари во странство отпаѓаат 5.224.000 денари.

Прочитај повеќе

Загуба од 35,6 милиони денари за Сковин заклучно со 30-ти септември

Загуба од 35,6 милиони денари за Сковин заклучно со 30-ти септември

Загубата од јануари до септември лани беше на ниво од 88.417.000 денари.

Прочитај повеќе

Нови медали за вината на Тиквеш и Домен Лепово во Австрија и Азија

Нови медали за вината на Тиквеш и Домен Лепово во Австрија и Азија

Со најновите медали од винските натпревари во Австрија и Азија, вкупната бројка на освоени медали за вината Тиквеш и Домен Лепово на престижни светски вински натпревари оваа година се искачи на 60.

Прочитај повеќе

Вината на Тиквеш со медали на натпревар во Кина

Вината на Тиквеш со медали на натпревар во Кина

Винарската визба Тиквеш го надмина минатогодишниот успех остварен на најголемиот и најценетиот натпревар на вина и жестоки пијалаци на азискиот континент, што се одржува во Хонг Конг, Кина.

Прочитај повеќе

Тиквеш за шест месеци прокнижи добивка од 19,8 милиони денари

Тиквеш за шест месеци прокнижи добивка од 19,8 милиони денари

Винарската визба Тиквеш, од први јануари до 30-ти јуни оваа година, прикажа вкупна сеопфатна добивка од 19.839.000 денари.

Прочитај повеќе

Попова Кула со добивка од 231.000 денари го заврши првото полугодие од 2017 година

Попова Кула со добивка од 231.000 денари го заврши првото полугодие од 2017 година

Добивката на винарската визба во првите шест месеци од минатата година беше на ниво од 670.000 денари.

Прочитај повеќе

Вино Скоп од 20-ти до 24-ти септември во Скопје

Вино Скоп од 20-ти до 24-ти септември во Скопје

Мотото на овогодинешниот Вино Скоп е – Да ја дочекаме есента заедно!

Прочитај повеќе

Сковин за шест месеци прикажа загуба од 27,2 милиони денари

Сковин за шест месеци прикажа загуба од 27,2 милиони денари

Винарската визба Сковин првото полугодие од оваа година прикажа загуба од 27.205.000 денари.

Прочитај повеќе

Кутија за вино се трансформира во куќичка за птици

Кутија за вино се трансформира во куќичка за птици

Откако корисникот ќе го потроши виното, кутијата може да ја стави на некое дрво и истата да послужи како дом за птици.

Прочитај повеќе

Македонски вина на Стоби освоија златни медали на натпревар во Словенија

Македонски вина на Стоби освоија златни медали на натпревар во Словенија

Две македонски вина на винаријата Стоби освоија златни медали на винскиот натпревар Вино Љубљана, којшто се одржа пред десетина дена во главниот град на Словенија.

Прочитај повеќе

Добивката на Тиквеш ќе се користи за вложувања во нови инвестиции

Добивката на Тиквеш ќе се користи за вложувања во нови инвестиции

Износ од 83.264.456 денари распореден во добивка наменет за реинвестирање, како што се наведува во одлуката, да се користи во 2017 година за вложувања во инвестиции.

Прочитај повеќе

Радош Вукиќевиќ нов генерален директор на Тиквеш

Радош Вукиќевиќ нов генерален директор на Тиквеш

Управниот одбор на винарската визба Тиквеш го именува Радош Вукиќевиќ за нов генерален директор на компанијата, кој стапува на функцијата од 03.07.2017 година.

Прочитај повеќе

Ланската добивка на Тиквеш за нови инвестиции

Ланската добивка на Тиквеш за нови инвестиции

Износ од 83.264.456 денари распореден во добивка наменет за реинвестирање да се користи во 2017 година за вложувања во нови инвестиции.

Прочитај повеќе

Нови медали за врвните вина на Тиквеш

Нови медали за врвните вина на Тиквеш

Уште еден златен медал за врвното автентично вино на Винарската визба Тиквеш – Вранец Спешал Селекшн од бербата 2015. Овој пат највисоката наградата е доделена на најголемиот меѓународен вински натпревар што се одржува во Канада (Selections Mondiales de vins Canada), во конкуренција од над 1.800 вина од целиот свет.

Прочитај повеќе

Вината Камник меѓу најдобрите на светски вински настани

Вината Камник меѓу најдобрите на светски вински настани

Вината на Винарија Камник ќе се најдат меѓу дел од најдобрите светски вина на претстојниот VINEXPO 2017 во Бордо, Франција и ќе бидат меѓу протагонистите на ексклузивниот штанд на Андреас Ларсон во рамки на концептот TASTED 100% BLIND.

Прочитај повеќе

Винаријата Стоби домаќин на Денови на македонската традиција во Белград

Винаријата Стоби домаќин на Денови на македонската традиција во Белград

Македонската традиционална храна и врвните вина на винаријата Стоби изминатиот месец беа единственото нешто што можеше да се најде на менито на ресторанот Ковач во Белград.

Прочитај повеќе

Вино фест од 14-ти до 18-ти јуни во Скопје

Вино фест од 14-ти до 18-ти јуни во Скопје

Во среда и четврток настапите на музичарите ќе почнуваат од 20 часот и ќе траат до полноќ. Во петок, сабота и во недела ќе почнуваат од 21 часот и ќе траат до 1 часот по полноќ. Влезот на Вино фест е слободен.

Прочитај повеќе

Eto – иновативен и патентиран систем што ја чува свежината на виното

Eto – иновативен и патентиран систем што ја чува свежината на виното

Eto овозможува херметичко затворање, го истиснува воздухот и го запира процесот на оксидација со што и виното го задржува вкусот.

Прочитај повеќе

Добивката на Попова Кула од лани ќе покрива дел од акумулираната загуба

Добивката на Попова Кула од лани ќе покрива дел од акумулираната загуба

Нераспределената добивка за 2016 година во износ од 61.292 денари да се искористи за покривање на дел од акумулираната загуба.

Прочитај повеќе

Вината на Тиквеш освоија 25 медали и признанија на натпревари во Лондон и Брисел

Вината на Тиквеш освоија 25 медали и признанија на натпревари во Лондон и Брисел

Врвните автентични вина на винарската визба Тиквеш освоија вкупно 25 медали и признанија на трите престижни светски вински натпревари што се одржуваат оваа пролет во Лондон и Брисел.

Прочитај повеќе

Горе