Travel+Leisure објави листа на десет најдобри градови во светот коишто нудат впечатлива култура, древни обичаи и традиција коишто успеале да се одржат во стари, сочувани градби.

Кјото, Јапонија

kjoto-japaonija

Рим, Италија

rim

Ерусалим, Израел

erusalim

Фиренца, Италија

fir

Париз, Франција

france

Венеција, Италија

venecija

 Барселона, Шпанија

barcelona

Чарлстон, Јужна Каролина

carlston

Ласа, Тибет

tibet

Њу Орлеанс, Луизијана

orleans

email