aerodrom-aleksandar-veliki

Малта, Рим и Ваксјо, Швајцарија се трите нови дестинации кон кои ќе се воспостави директна авионска линија од скопскиот аеродром, јави Миа.

ТАВ Македонија и авиокомпанијата Wizz Air денеска ќе го означат отпочнувањето со летовите на овие три нови авиолинии.

Wizz Air го почна првиот лет од Македонија во јуни 2011 година и нуди 29 линии до 13 земји.