ujp-4-580x335Управата за јавни приходи (УЈП) ја објави листата на должници број еден за долгови доспеани до 31.10.2017 и неплатени до 31.01.2018 година. Долговите се по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и царини.

Физичките лица и самостојните вршители на дејност кои се најдоа на листата имаа долгови повисоки од 120.000 денари, а за правните лица долгот е повисок од 300.000 денари за правните лица.