zanco-tiny-kickstarter

Фото: Kickstarter

Zanco Tiny е минијатурен мобилен телефон што на корисникот му ги обезбедува сите функции како и останатите уреди од ваков тип – зборување и пишување пораки.

Уредот работи на 2G мрежа, тежи само 13 грама, долг е 46,7 милиметри, додека ширината му е само 21 милиметар. Zanco има батерија од 200 mAH што трае три дена или 180 минути разговор, а може да се наполни преку микро USB.

Овој британски изум е претставен на глобалната платформа за групно финансирање, Kickstarter, од каде првично побара поддршка од 33.930 долари. На девет дена пред крај на кампањата Zanco Tiny успеа да собере 207.531 долари.

email