vestini

Во денешно време кога конкуренцијата демне од секој агол, доколку сакате да бидете успешни, мора да поминете одреден пат и да развиете вештини и знаење. Ако не сте совладале некои од најважните животни вештини, можеби е време да преземете поинаков пристап. Без разлика дали сакате да бидете подобар слушател или преговарач, според Business Insider овие начини ќе ви помогнат да станете подобри.

uvo

Слушајте

Едноставен, но сè уште неискористен концепт. Ако сакате да бидете добар слушател, држете ја устата затворена.

Управување со време

Разликата меѓу успешните луѓе и многу успешните луѓе е што вторите честопати велат “не“. Ако не му дадете приоритет на вашето време во однос на другите, тоа ќе влијае врз вашата продуктивност и зголемување на незадоволството.

iskrenost

Искреност

Ако немате нешто убаво да речете, тоа не значи дека не треба да го кажете.

Креативно размислување

Најдобар начин да дојдете до голема идеја е да престанете да се обидувате. Истражувањата покажуваат дека луѓето се покреативни кога се порелаксирани и нефокусирани.

govor

Јавен говор

Повеќето луѓе сметаат дека со тремата за јавен настап ќе се справат доколку не мислат на неа. Но, истражувањата покажуваат дека подобра стратегија е да престанете да се обидувате да се релаксирате, бидејќи возбудените луѓе се поубедливи во нивниот јавен настап.

Преговарање

Во преговарањето подобро е да го нагласите она што го давате на другата личност, а не тоа што го губите.

Побарајте помош

Истражувањата покажуваат дека барањето совет ве прави да изгледате повеќе, а не помалку способни.

email