Иако не постои типична креативна личност, постојат одредени особини и однесувања кои укажуваат на тоа дека се работи за креативна личност. Еве кои работи креативните луѓе ги прават поинаку. Фантазираат Креативните луѓе знаат дека фантазирањето не е воопшто губење на време. Многу од нас знаат дека најдобрите идеи всушност ни паѓаат на памет, токму кога размислуваме за нешто друго. Работат кога се најефикасни Многу успешни луѓе тврдат дека најдобро работат рано наутро или доцна навечер. …