Фото: Pexels

Според недоамнешно истражување на DocSend, стартапите коишто добиле инвестиција од бизнис ангели контактирале околу 58 инвеститори пред да најдат заинтересиран бизнис ангел за нивната идеја, пишува Forbes.

Статистиката вели дека притоа биле направени 40 состаноци и потрошени 12,5 недели за да ја затворат рундата инвестиции.

Подолу се прикажани 10 бизнис ангели со најмногу инвестиции досега направени.

1) Фабрис Гринда (245 инвестиции)

2) Пол Бакхаит (135 инвестиции)

3) Веи Гуо (129 инвестиции)

4) Алексис Охениен (126 инвестиции)

5) Скот Банистер (126 инвестиции)

6) Навал Равикант (121 инвестиции)

7) Даниел Каран (114 инвестиции)

8) Марк Бениоф (113 инвестиции)

9) Марк Кубан (110 инвестиции)

10) Симон Мурдок (99 иинвестиции)