Фото: Pixabay

Името на Sony, значи звук, а го добил според латинскиот збор за звук “Sonus”

Секој осми американец, бил вработен во McDonald’s.

Samsung е составена од 80-тина компании и вработува речиси половина милион луѓе.

Логото на Coca Cola е препознатливо за 94% од населението на земјата.

Victoria Secret e компанија со најмногу следбеници на Instagram.

Volkswagen групацијата ги содржи брендовите: Audi, Ducati, Porsche, Bentley, Bugatti и  Lamborghini.

За да се направи првиот Apple компјутер беа потребни точно 666.66 долари. Интересна цифра.

Сопствениците на Adidas и Puma биле браќа, кои првично имале заедничка компанија Adi, но откако се скарале, отвориле две посебни компании и не контактирале до крајот на животот.

Името на компанијата Adobe, основачот Џон Варнок, и го дал по реката Adobe Creek којашто течела покрај неговата куќа.