Facebook

Со секој нов паметен телефон на пазарот доаѓа нов дизајн и перформанси. Затоа и на TechRadar му требаше речиси половина година за да повлече линија и да ја состави листата на најдобри смартфони за 2018.

Листата е креирана врз основа на тестирање на најдобрите и најновите паметни телефони на пазарот, а вклучува споредба на перформанси какви што се најдобра камера, врвен екран, раскошен дизјн и траење на батеријата.

И додека Android телефоните и мегапопуларниот iPhone имаат реално само неколку вистински конкуренти во другите брендови, внатрешната конкуренција помеѓу моделите е навистина силна и секој ден сè повеќе доаѓа до израз.

Листата на десетте најдобри смартфони за 2018 изгледа вака:

1. Samsung Galaxy S9 Plus

2. iPhone X

3. Huawei P20 Pro

Фото: Huawei

4. Samsung Galaxy S9

5. Samsung Galaxy Note 8

Facebook

6. Huawei Mate 10 Pro

7. OnePlus 6

8. Google Pixel 2 XL

9. Samsung Galaxy S8

Facebook

10. LG V30