dolphin

Единицата за цивилна одбрана на Дубаи го претстави Dolphin, којшто е иновативен систем за брзо гаснење пожари на објекти од вода, пишува Emirates 24/7.

Овој пловен систем ќе овозможи брзо и лесно гаснење на пожари во бродовите, чамците, јахтите или објекти покрај брегот.

Иновативната идеја е претставена на најголемиот Саем за безбедно, заштита и противпожарна заштита што се одржува во Дубаи од 22 до 24 јануари.