Загреб е прогласен за најдобра божиќна дестинација во Европа, пред градови како Виена, Лондон, Брисел, Берлин, Нирнберг… Порталот European Best Destinations спроведе анкета во која учествуваа 101.703 лица, а Загреб освои 29.901 гласови.

За божиќните празници, во хрватската престолнина се случуваат многу тематски настани на плоштадот и улиците околу центарот на градот.

“За време на празниците, Загреб нуди посебна атмосфера што мора да ја искусите”, пишува European Best Destinations.

10

1

2

3

4

5

6

789

11

12