Бизнис ангелите се неопходна алатка за остварување на успешни старт-ап приказни

Бизнис ангелите се неопходна алатка за остварување на успешни старт-ап приказни

Бизнис ангелите можат да одиграат клучна улога во просецот и оттука произлегува и потребата за зголемување на ваквиот тип на инвестиции.

Прочитај повеќе

Европската мрежа на бизнис ангели прославува 20 години постоење

Европската мрежа на бизнис ангели прославува 20 години постоење

На настанот ќе присуствуваат основачите, поранешни и сегашни претседатели, членови на одборот на здружението, членови на EBAN и други акционери од раната фаза на екосистемот.

Прочитај повеќе

Еднодневна трибина Станете бизнис ангел – поддржете успешна бизнис идеја

Еднодневна трибина Станете бизнис ангел – поддржете успешна бизнис идеја

Самиот збор “ангел“ значи нешто големо, нешто возвишено, а изборот на зборови не е случаен. Бизнис ангелите се токму тоа, сторители на добри дела, помош кога е најмногу потребна, поддршка и мотивација.

Прочитај повеќе

Шест карактеристики на успешните бизнис ангели

Шест карактеристики на успешните бизнис ангели

Тие не размислуваат на кратки патеки, туку ја визуелизираат голема слика и прават добра проценка што носи иднината на компанијата.

Прочитај повеќе

ЦЕЕД Македонија организира настан на тема Како да станеш бизнис ангел

ЦЕЕД Македонија организира настан на тема Како да станеш бизнис ангел

За време на предавањето, од страна на регионалниот директор на ЦЕЕД Јован Маџовски, присутните ќе имат можност да слушнат што значи да се биде бизнис ангел и како можат бизнис ангелите да им помогнат на стартапите и бизнисите.

Прочитај повеќе

Хрватска ја добива првата академија за бизнис ангели

Хрватска ја добива првата академија за бизнис ангели

Дворецот, којшто е стар 130 години, ќе се претвори во прва академија за бизнис ангели во Хрватска, а ќе има за цел да го комбинира образованието со елитен туризам.

Прочитај повеќе

Клубот на Бизнис ангели на ЦЕЕД Македонија објавува нов повик за бизнис идеи

Клубот на Бизнис ангели на ЦЕЕД Македонија објавува нов повик за бизнис идеи

Повикот е отворен до 25-ти јануари 2019 година и секој што има креативна бизнис идеја може да се пријави.

Прочитај повеќе

Што (не)треба да правите кога презентирате бизнис идеја пред инвеститори

Што (не)треба да правите кога презентирате бизнис идеја пред инвеститори

Не преминувајте веднаш на средината/целта, поставете основа со којашто ќе ги заинтересирате слушателите за вашата приказна.

Прочитај повеќе

Највредните стартапи основани од студенти

Највредните стартапи основани од студенти

Некои луѓе, како следните неколку на листата, имале среќа и уште во студентските денови започнале сопствени успешни приказни коишто траат и денес.

Прочитај повеќе

Кој сè може да инвестира во добра бизнис идеја?

Кој сè може да инвестира во добра бизнис идеја?

Генерално еден просечен поддржувач на кампањи за групно финансирање е на возраст од 24 до 35 години и одлично се снаоѓа со технологијата.

Прочитај повеќе

Бизнис ангелите се неопходен двигател на добрата старт – ап идеја

Бизнис ангелите се неопходен двигател на добрата старт – ап идеја

“Ако не сте подготвени да поднесете загуба и негативен исход од вашата инвестиција, тогаш не можете да бидете бизнис ангел“.

Прочитај повеќе

Зошто е добро да станете бизнис ангел?

Зошто е добро да станете бизнис ангел?

Правењето на добри дела не се заборава. Со тоа што ќе бидете дел од една успешна приказна, добивате доживотно признание за стореното.

Прочитај повеќе

Најчести прашања што бизнис ангелите им ги поставуваат на претприемачите

Најчести прашања што бизнис ангелите им ги поставуваат на претприемачите

Бизнис ангелите пред да ја направат својата инвестиција во одредена компанија или старт – ап ќе се обидат да дознаат што е можно повеќе од основачите.

Прочитај повеќе

Како да станете бизнис ангел? Арон Браун повторно во Скопје

Како да станете бизнис ангел? Арон Браун повторно во Скопје

Настанот ќе вклучува специјализирана обука за бизнис ангели, како и pitching на бизнис идеи.

Прочитај повеќе

Бизнис ангели: Како и кога да се направи вистинската инвестиција?

Бизнис ангели: Како и кога да се направи вистинската инвестиција?

Секој бизнис ангел треба да одреди сопствени принципи за инвестирање уште од самиот старт, коишто треба да бидат појдовна точка за секоја одлука.

Прочитај повеќе

Клубот на Бизнис ангели на ЦЕЕД Македонија објавува нов повик за бизнис идеи

Клубот на Бизнис ангели на ЦЕЕД Македонија објавува нов повик за бизнис идеи

Селекцијата ќе биде направена од неколку идеи, кои на 03.12.2018 ќе бидат презентирани пред Клубот на бизнис ангелите на ЦЕЕД Македонија.

Прочитај повеќе

Бизнис ангели со најмногу инвестиции

Бизнис ангели со најмногу инвестиции

Стартапите коишто добиле инвестиција од бизнис ангели контактирале околу 58 инвеститори пред да најдат заинтересиран бизнис ангел за нивната идеја.

Прочитај повеќе

Бизнис ангели инвестираат во хрватски старт – ап вреден половина милион евра

Бизнис ангели инвестираат во хрватски старт – ап вреден половина милион евра

Инвеститорите проценија дека вредноста на компанијата е 500.000 евра, а на бизнис ангелите ќе им припаднат нешто помалку од 20% од новооснованата компанија, со седиште во Лондон.

Прочитај повеќе

Што секој (иден) претприемач треба да знае за бизнис ангелите

Што секој (иден) претприемач треба да знае за бизнис ангелите

Доколку сте претприемач или сакате да станете, имате добра идеја, но ви треба некој што ќе вложи во неа, еве што треба да знаете.

Прочитај повеќе

Кои се клучните елементи на бизнис планот што ќе привлече инвеститори?

Кои се клучните елементи на бизнис планот што ќе привлече инвеститори?

Вклучете го секое претходно искуство што може да послужи како релеватна информација. Она што се бара во многу случаи покрај вистинскиот производ или услуга се и вистинските луѓе.

Прочитај повеќе

Принципи што ги почитуваат бизнис ангелите

Принципи што ги почитуваат бизнис ангелите

Вниманието на бизнис ангелите може да им го привлече некоја голема идеја што отскокнува од останатите, нуди поголема вредност, има поголем потенцијал и јасна насока за развој на пазарот.

Прочитај повеќе
Дејвид Бити, претприемач и бизнис ангел од САД

Довербата кај клиентите е клучна за успехот на секој бизнис

Довербата кај клиентите е клучна за успехот на секој бизнис

Многу е важно кога инвестирате или кога барате инвестиција да ја прифатите реалноста, каде и каков тип на бизнис ќе водите. Бидете реалистични и секогаш градете мрежа на доверба.

Прочитај повеќе
Стив Истам, бизнис ангел од САД

Довербата и искреноста се темел на успешна бизнис соработка

Довербата и искреноста се темел на успешна бизнис соработка

На повеќето бизниси им требаат финансии, но потребно е и искуство, умеење да се раководи со бизнисот. Затоа најдобро решение е да се најде претприемач кој има добра идеја и некој кој има време, можност и желба да помогне за развој на добрата бизнис идеја или бизнис.

Прочитај повеќе

Што се бизнис ангели?

Што се бизнис ангели?

Бизнис ангелите всушност инвестираат одреден процент од своите пари во бизнис проекти или старт-ап програми. Во САД, на пример, таа сума се движи од 150.000 долари, па сè до 2 милиони долари.

Прочитај повеќе

Горе