Лоши навики што ја намалуваат интелигенцијата

Лоши навики што ја намалуваат интелигенцијата

Но, вистината е дека кога ќе ја прераскажуваме приказната одново и одново, стануваме сѐ пофрустрирани, а тоа ни ја одзема енергијата и нѐ спречува да работиме и да размислуваме.

Прочитај повеќе

Неколку психолошки трикови корисни за секоја ситуација

Неколку психолошки трикови корисни за секоја ситуација

Повеќето луѓе не успеваат да ја препознаат разликата помеѓу генијалноста и самодовербата. Ако изгледате како да знаете што правите, луѓето ќе имаат тенденција да се соберат околу вас.

Прочитај повеќе

Девет хобија што го “хранат“ вашиот мозок

Девет хобија што го “хранат“ вашиот мозок

Читањето го учи вашиот ум да се фокусира, да ја развива фантазијата, ги подобрува аналитичките способности и го прави мозокот поактивен.

Прочитај повеќе

Пет чекори кон здраво работно опкружување

Пет чекори кон здраво работно опкружување

Покрај регуларните прослави какви што се новогодишните празници и родендени, тимот треба да се собере барем еднаш месечно после напорна работа.

Прочитај повеќе

Четири дневни рутини што ја будат креативноста

Четири дневни рутини што ја будат креативноста

Дозволете си себеси да не работите апсолутно ништо. Вашиот мозок ќе го искористи овој временски период максимално, иако ви се чини дека ништо посебно не се случува.

Прочитај повеќе

Еве зошто не ја добивте работата, иако стигнавте до последниот “круг“

Еве зошто не ја добивте работата, иако стигнавте до последниот “круг“

Интервјуто не е време да бидете скромни, туку гордо да се промовирате.

Прочитај повеќе

Мудрости за животот од генијалната Опра

Мудрости за животот од генијалната Опра

Креирајте ја највисоката можна визија за себе. Потоа нека секој следен чекор ве води во таа насока.

Прочитај повеќе

Десет совети за поголема самодоверба

Десет совети за поголема самодоверба

Животот е прекраток за да ги оставате саканите работи на страна. За да бидете “свои“ мора да бидете задоволни со она што го работите, така што секогаш одделете време и за себе.

Прочитај повеќе

Како да се справите со нервозен шеф

Како да се справите со нервозен шеф

Проверете со својот соговорник дали сè е решено и јасно. Не ги оставајте работите половично завршени. Така само ќе условите повторно недоразбирање и непријатна ситуација.

Прочитај повеќе

Поради овие навики никогаш не завршувате ништо на време

Поради овие навики никогаш не завршувате ништо на време

Се` ќе завршите во определениот рок, ако не дозволувате времето да управува со вас.

Прочитај повеќе

Фрази што прават да звучите непрофесионално

Фрази што прават да звучите непрофесионално

Дури и ако не сте сигурни во нешто, кога тоа го вербализирате покажувате слабост и делувате помалку професионални.

Прочитај повеќе

Четири лекции од Алберт Ајнштајн за поголема продуктивност

Четири лекции од Алберт Ајнштајн за поголема продуктивност

Задржувањето на работи кои нè прават депресивни или лути, не помага во нивното надминување. Мора сами да ги срушите, рекол Ајнштајн

Прочитај повеќе

Типови на луѓе кои не треба да бидете ако сакате успех

Типови на луѓе кои не треба да бидете ако сакате успех

Во ред е бизнисот и своите идеи да ги презентирате како нешто супер, најдобро и најкреативно, но важно е да не заборавите да напоменете дека зад вас стои тим, дека не сте сами заслужни за се`.

Прочитај повеќе

Поради овие причини и најдобрите работници даваат отказ

Поради овие причини и најдобрите работници даваат отказ

Многу често се случува вработените да не ги напуштаат своите работни места, туку шефовите. Еве на што се должи тоа.

Прочитај повеќе

Како да се осигурате дека вашиот мејл ќе добие одговор

Како да се осигурате дека вашиот мејл ќе добие одговор

Доколку сакате да добиете одговор на вашиот имејл треба кај примателот да предизвикате “итност”, односно желба веднаш да ви одговори.

Прочитај повеќе

Како да се истакнете на работното место

Како да се истакнете на работното место

Доколку направите некоја грешка, преземете одговорност, наместо да ја префрлате “топката“ на друг.

Прочитај повеќе

Знаци што покажуваат дека ќе бидете поуспешни од останатите

Знаци што покажуваат дека ќе бидете поуспешни од останатите

Успешните луѓе делат многу заеднички особини и однесувања: подготвено се соочуваат со сопствената ранливост, емотивните падови и ризикот од јавен и приватен неуспех.

Прочитај повеќе

Пет особини на инспиративните шефови

Пет особини на инспиративните шефови

Што е заедничко за сите шефови кои се омилени кај своите вработени?

Прочитај повеќе

Каде најчесто грешат младите претприемачи

Каде најчесто грешат младите претприемачи

Премногу млади претприемачи дозволуваат стравот да ги води нивните одлуки при влегување на нивниот производ на пазарот.

Прочитај повеќе

Работи што успешните луѓе не ги прават

Работи што успешните луѓе не ги прават

Емоционално интелигентните луѓе знаат дека успехот е во способноста да се издигнат во најтешките моменти, а тоа е невозможно доколку живеат во минатото.

Прочитај повеќе

Како да креирате одлична инфографичка биографија

Како да креирате одлична инфографичка биографија

Целата поента е во тоа да ги презентирате вашите вештини на современ начин којшто е истовремено и пријатен на око.

Прочитај повеќе

Неколку трикови за успешна зделка

Неколку трикови за успешна зделка

Кога некој не се сложува со вас, зборувајте побрзо за соговорникот да има помалку време да процесира што точно сте кажале.

Прочитај повеќе

Како да станете поефикасни на работа

Како да станете поефикасни на работа

Ефикасните работници се позитивни, флексибилни и оптимистички размислуваат за сопствената иднина.

Прочитај повеќе

Фрази што секој добар продавач треба да престане да ги користи

Фрази што секој добар продавач треба да престане да ги користи

Вие сте го заслужиле правото да се наречете себеси експерт, а негирањето на вашата напорна работа и вашето искуство може само да му наштети на вашиот кредибилитет.

Прочитај повеќе

Горе