Шпаркасе Банка воведува бесплатни СМС известувања за трансакции

Шпаркасе Банка воведува бесплатни СМС известувања за трансакции

Оваа услуга на корисниците ќе им овозможи добивање на бесплатни известувања на мобилните телефонски броеви кои ги имаат доставено до Банката во рамки на контакт податоците.

Прочитај повеќе

ASAP победи на првиот Betapitch натпревар на македонските старт-ап компании

ASAP победи на првиот Betapitch натпревар на македонските старт-ап компании

На натпреварот се претставија 13 македонски старт-ап компании кои со свои решенија и иновации ги изненадија судиите, меѓу кои и главниот оперативен директор на берлинската стартап сцена Бетахаус.

Прочитај повеќе

Skopje Run 10K – двојно повеќе учесници и многу позитивна енергија

Skopje Run 10K – двојно повеќе учесници и многу позитивна енергија

Бројот на учесници беше двојно поголем од минатата година и 1.600 луѓе го исполнија Скопје и бул. Илинден со многу позитивна енергија.

Прочитај повеќе

Тим иноватори од Даблин креираа еколошки лаптоп од дрво

Тим иноватори од Даблин креираа еколошки лаптоп од дрво

Целта на тимот е да придонесе за намалување на електронскиот отпад и токсичните материи коишто се ослободуваат од истиот.

Прочитај повеќе

Известување од централен регистар

Известување од централен регистар

Централниот регистар на Република Македонија ги известува своите корисници, дека денес 08.10.2018 со почеток во 12.00 часот па се до крајот на работниот ден, ќе се врши надградба на системите во Централниот регистар.

Прочитај повеќе

Стопанска банка а.д. Битола со нова локација

Стопанска банка а.д. Битола со нова локација

Покрај Деловниот центар на Банката, се работи и на целосно ребрендирање на нејзините експозитури и банкомати.

Прочитај повеќе

Отворена 14-та Coca-Cola Активна зона

Отворена 14-та  Coca-Cola Активна зона

Во рамките на проектот, досега беа поставени 13- активни зони за жителите на Скопје, Охрид, Струмица, Тетово, Прилеп, Штип, Куманово, Гостивар, Кавадарци и Радовиш…

Прочитај повеќе

Турција во септември испорачала повеќе од 25.000 тони лешници

Турција во септември испорачала повеќе од 25.000 тони лешници

Земјата најмногу извезувала во ЕУ или 77% од целиот извоз на лешници за месецот бил наменет за земјите членки на Унијата.

Прочитај повеќе

Индекс на цените на угостителските услуги за септември

Индекс на цените на угостителските услуги за септември

Споредено по групи на услуги, зголемување е забележано во групите Храна за 0,2 %, Алкохолни пијалаци за 1,5 % и Безалкохолни пијалаци за 0,4 %, додека  намалување е забележано во групата Ноќевања за 0,3 %.

Прочитај повеќе

Laserlight Core – ласерска светилка за безбедно возење со велосипед

Laserlight Core – ласерска светилка за безбедно возење со велосипед

Со помош на патентирана технологија светилката проектира зелена светлина во облик на велосипед на патот (шест метри пред велосипедистот) и со тоа им сигнализира на возилата да внимаваат.

Прочитај повеќе

Новиот Ford Focus пристигна во Македонија

Новиот Ford Focus пристигна во Македонија

Откако пред неколку месеци ја имаше светската премиера, новиот адут на Ford во Ц-сегментот на возила, Ford Focus сега e достапен и за македонските купувачи.

Прочитај повеќе

Промотивна понуда за Виза ГОЛД кредитна картичка од Стопанска Банка

Промотивна понуда за Виза ГОЛД кредитна картичка од Стопанска Банка

Максимален CASH BACK во текот на еден месец изнесува 12.000 МКД.

Прочитај повеќе

Отворена апликацијата за пролетната програма на Professional Fellows во Чикаго

Отворена апликацијата за пролетната програма на Professional Fellows во Чикаго

Во моментов е отворен новиот повик за учесници во оваа програма и тоа за групата којашто ќе оди во Чикаго следната пролет.

Прочитај повеќе

Во првите осум месеци од годината Македонија најмногу тргувала со Германија

Во првите осум месеци од годината Македонија најмногу тргувала со Германија

Во увозот најмногу се застапени платината и легурите на платина, необработени или во прав, нафтените масла и маслата  добиени од битуменозни минерали (освен сурови), плоснато-валаните производи од железо или нелегиран челик,  неплатинирани или необложени и другите метали од платинската група и нивни легури, необработени или во облик  на прав.

Прочитај повеќе

Пакомак со кампања – Секој има своја одговорност во кругот на рециклирање

Пакомак со кампања – Секој има своја одговорност во кругот на рециклирање

Кругот во кој секој треба одговорно да се однесува е затворен и доколку една од алките затајува, целиот систем нема да функционира.

Прочитај повеќе

Американска компанија отвори глобален ИТ центар во Букурешт

Американска компанија отвори глобален ИТ центар во Букурешт

Тој ќе обезбедува ИТ услуги за техничките центри , производните погони и поддршка на бизнисот на глобално ниво.

Прочитај повеќе

Доза инспирација за поубав ден

Доза инспирација за поубав ден

Лидерството е способност да поттикнеш извонредни достигнувања од обични луѓе.

Прочитај повеќе

ЈСП: Промена на возен ред од претстојниот викенд

ЈСП: Промена на возен ред од претстојниот викенд

Од ЈСП потсетуваат дека во викендите и за време на државните празници, возењето со автобусот на линијата 25 е бесплатно за сите граѓани, а истото важи и за сродните лини 25А и 25Б, кои сообраќаат до Средно Водно, а тргнуваат од Стара железничка станица, односно од Дом на печат.

Прочитај повеќе

АППТ добитник на престижната награда Бренд Лидер 2018

АППТ добитник на престижната награда Бренд Лидер 2018

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија е добитник на престижната награда Бренд Лидер 2018 за добрата промоција на најатрактивните дестинации на државата на меѓународниот пазар, а со тоа и големиот придонес кој го има дадено за јакнење на конкурентноста на туристичкиот пазар во целиот регион.

Прочитај повеќе

Саем на мебел 2018 на нова локација

Саем на мебел 2018 на нова локација

На саемот директно ќе се претстават околу 70 изложувачи со повеќе од 150 брендови од Македонија и од регионот (Србија, Косово, Италија, Бугарија).

Прочитај повеќе

IRL очила што блокираат екрани

IRL очила што блокираат екрани

Овие очила овозможуваат “живот во реалноста“ или “да се гледа се само не екраните околу нас.“

Прочитај повеќе

Шпаркасе банка со нова функција

Шпаркасе банка со нова функција

По добиеното одобрение од Агенцијата за супервизија за капитално финансирано пензиско осигурување на Р.Македонија, Шпаркасе Банка Македонија стана депозитарната банка Чувар на имот на средствата на пензиските фондови КБ Прв отворен задолжителен пензиски фонд и КБ Прв отворен доброволен пензиски фонд.

Прочитај повеќе

Што е профитна стапка?

Што е профитна стапка?

Висината на профитната стапка е привлечната сила што ги ориентира сопствениците во која гранка да го вложат својот капитал.

Прочитај повеќе

Известување од Централен регистар

Известување од Централен регистар

Централниот регистар на Република Македонија  информира дека на ден 05.10.2018 година (петок) од 16:00 и 06.10.2018 година (сабота) до 12:00 ќе има прекин на услугите за внатрешни и надворешни корисници поради надградба на информатичкиот систем.

Прочитај повеќе

Горе