Компјутерската технологијата низ факти

Компјутерската технологијата низ факти

Технофобија е страв од технологија. Номофобија е страв да се биде без мобилен телефон. Сајберфобија пак е страв од компјутери.

Прочитај повеќе

За слаткиот вкус на Mars чоколадите…

За слаткиот вкус на Mars чоколадите…

Дури 86% од вработените изјавиле дека е одлично да се работи за Mars, 93% дека добиваат одлични награди, а 91% дека имаат одлични шефови.

Прочитај повеќе

Помалку познати факти за Apple

Помалку познати факти за Apple

Новите вработени често работат на неколку различни проекти. Меѓу нив има и лажни, чија единствена цел е да се провери дали може да им се верува.

Прочитај повеќе

Неколку факти за продажбата (2)

Неколку факти за продажбата (2)

Во многу компании, 80% од приходите ги остваруваат само 20% од продажните агенти.

Прочитај повеќе

Десет факти за Starbucks што не сте ги знаеле

Десет факти за Starbucks што не сте ги знаеле

Во еден месец, просечен купувач го посетува Starbucks 6 пати, а лојален купувач преку 16 пати.

Прочитај повеќе

Започнува фудбалската треска Русија 2018

Започнува фудбалската треска Русија 2018

Денес стартува светското првенство во фудбал, најважната споредна работа во светот. Во пресрет на едномесечната фудбалска треска која ни престои, CNN сумираше повеќе интересни факти низ бројки. Ние ви ги пренесуваме најинтересните: На Светското првенство во фудбал, Русија 2018, ќе учествуваат 32 репрезентации, 736 фудбалери од 311 различни фудбалски клубови во светот. 186 фудбалери кои настапија на претходното првенство во Бразил, ќе настапат и во Русија. Иако Италија не обезбеди настап на СП 2018, дури …

Прочитај повеќе

Десет најдобри смартфони за 2018 година

Десет најдобри смартфони за 2018 година

Листата на десетте најдобри смартфони за 2018 изгледа вака

Прочитај повеќе

Инспиративни мисли за поубав викенд

Инспиративни мисли за поубав викенд

Навратете се на денот на чиј крај сте се почувствувале исклучително задоволни. Тоа не е денот кога не сте работеле ништо. Тоа е денот кога сте имале многу работи да направите и се` сте завршиле.

Прочитај повеќе

10 најпрофитабилни филмови на Disney

10 најпрофитабилни филмови на Disney

Првиот филм на Disney е безвременскиот блокбастер “Снежана и седумте џуџиња”, а оттогаш па до денес не само што се овековечени најубавите бајки и анимирани приказни, туку Disney создаде и други филмови кои буквално рушеа рекорди и по гледаност и во заработки.

Прочитај повеќе

Најчудните прашања на интервју за работа во Apple

Најчудните прашања на интервју за работа во Apple

Еве неколку необични и збунувачки прашања, што оние кои сакаат да станат дел од Apple мора да ги одговорат.

Прочитај повеќе

Кои се највредните технолошки компании во светот

Кои се највредните технолошки компании во светот

На листата од 15 највредни ИТ компании доминираат американски и кинески, но има и една индиска.

Прочитај повеќе

Како и колку заработува британското кралско семејство?

Како и колку заработува британското кралско семејство?

Со оглед на тоа дека и другите членови не одат на “регуларна” работа, интересно е да се види како и колку заработува британското кралско семсејтво.

Прочитај повеќе

15 интересни факти за Coca Cola

15 интересни факти за Coca Cola

Приказната за најуспешниот бренд на денешницата е вистинска бајка за еден тежок почеток, многу сомнежи, но и оригинални бизнис потези во вистинско време.

Прочитај повеќе

Дали сте знаеле дека…

Дали сте знаеле дека…

За да се направи првиот Apple компјутер беа потребни точно 666.66 долари.

Прочитај повеќе

Неколку занимливости за големите играчи во бизнисот

Неколку занимливости за големите играчи во бизнисот

Сите корисници на iPhone кои разговараат со Siri треба да знааат дека нивните разговори не се приватни.

Прочитај повеќе

Интересни факти за автомобилските компании

Интересни факти за автомобилските компании

Ferrari ја негува традицијата на ексклузивен бренд, па маерно произведува само 14 автомобили на ден, додека на пример Toyota секој ден произведува дури 13.000.

Прочитај повеќе

Како функционира Safe Kids софтверот за заштита на децата на интернет

Како функционира Safe Kids софтверот за заштита на децата на интернет

Разговорот со децата е клучен, а тие во родителите треба да гледаат авторитет, но и пријател кој може да им помогне во овој дел и враќање назад од дигитализацијата нема да има, па затоа треба целосно да го прифатиме новото време и така да ги заштитиме децата.

Прочитај повеќе

Интересни факти за Instagram низ бројки

Интересни факти за Instagram низ бројки

Nike е најследениот бренд на Instagram.

Прочитај повеќе

Стивен Хокинг – физичарот кој одбра “совршен“ ден да замине меѓу ѕвездите

Стивен Хокинг – физичарот кој одбра “совршен“ ден да замине меѓу ѕвездите

Во чест на неговото дело еве неколку интересни факти за генијалецот од Оксфорд.

Прочитај повеќе

Кои се најбогатите жени во светот за 2018?

Кои се најбогатите жени во светот за 2018?

Меѓу десетте најбогати има жени од разни профили на бизниси. Како најдоходовни се покажале малопродажбата, бизнисот со козметика и автомобилите, па дури и бизнис со чоколади и рудници.

Прочитај повеќе

Десет помалку познати факти за левораките луѓе

Десет помалку познати факти за левораките луѓе

Секоја година околу 2.500 левораки гинат заради користење на опрема прилагодена на деснораки.

Прочитај повеќе

Четири знаци дека ќе имате успешен старт-ап

Четири знаци дека ќе имате успешен старт-ап

Успешните бизниси се градат врз основата за искрен однос помеѓу компанијата и потрошувачот, а лојалноста се исплаќа.

Прочитај повеќе

Како ефикасно да се привлечат нови купувачи

Како ефикасно да се привлечат нови купувачи

Последното нешто што компанијата сака да го направи е да потроши повеќе за привлекување на клиенти отколку што би потрошиле купувачите.

Прочитај повеќе

Десет факти за парите што не сте ги знаеле

Десет факти за парите што не сте ги знаеле

Секоја година се печатат повеќе пари за играта монопол, отколку вистински пари.

Прочитај повеќе

Горе