Витаминка од Прилеп прокнижи 62,2 милиони денари во 2018 година

Витаминка од Прилеп прокнижи 62,2 милиони денари во 2018 година

Витаминка од Прилеп, во периодот јануари – декември лани, оствари вкупна сеопфатна добивка од 62.219.000 денари.

Прочитај повеќе

Котација на државни обврзници на Македонска берза

Котација на државни обврзници на Македонска берза

На Официјалниот пазар на подсегментот Берзанска котација ќе бидат примени на котација и ќе започне тргувањето со државни обврзници со вкупна номинална вредност од 1.000.010.000 денари.

Прочитај повеќе

Благој Ѓорев од Велес минатата година ја заврши со добивка од 8,5 милиони денари

Благој Ѓорев од Велес минатата година ја заврши со добивка од 8,5 милиони денари

На крајот на 2017 година, компанијата евидентираше добивка од 199.000 денари.

Прочитај повеќе

Реплек ќе им исплаќа дивиденда на своите акционери

Реплек ќе им исплаќа дивиденда на своите акционери

Распределбата ќе се врши од: тековната добивка – 81.381.545 денари, од акумулираната добивка од 2017 година – 31.910.031 денари и дел од законски резерви – 8.623.912 денари.

Прочитај повеќе

Инвестициски фондови на КБ Публикум инвест – подобар начин на инвестирање

Инвестициски фондови на КБ Публикум инвест – подобар начин на инвестирање

Фондот е формиран на 31.03.2017 година и заклучно со 10.03.2019 година оствари принос од основање од 51,64%. Во текот на календарската 2018 година, годишниот принос изнесуваше 34,28%.

Прочитај повеќе

Дивиденда за акционерите на ТТК Банка

Дивиденда за акционерите на ТТК Банка

Нераспределената добивка на ТТК Банка, по годишна сметка за 2018 година, во износ од 101.276.437 денари, се распределува на: дел за резерви 5.948.197 денари и дивиденда за обични акции во бруто износ од 95.328.240 денари.

Прочитај повеќе

За ГТЦ минатата година заврши со загуба од 25,8 милиони денари

За ГТЦ минатата година заврши со загуба од 25,8 милиони денари

Една година претходно, компанијата евидентираше загуба од 33.936.000 денари.

Прочитај повеќе

Грозд од Струмица прокнижи добивка од 37,2 милиони денари

Грозд од Струмица прокнижи добивка од 37,2 милиони денари

Една година претходно, добивката на компанијата беше на ниво 39.745.000 денари.

Прочитај повеќе

Акциите на Комерцијална банка, Алкалоид и Макошпед најтргувани во февруари

Акциите на Комерцијална банка, Алкалоид и Макошпед најтргувани во февруари

Со вкупно 309 трансакции, водат акциите на Комерцијална банка што зафаќаат 31,59% од вкупниот промет на официјалниот пазар.

Прочитај повеќе

Усје ланската година ја заврши со добивка од една милијарда денари

Усје ланската година ја заврши со добивка од една милијарда денари

Цементарница Усје минатата година ја заврши со вкупна сеопфатна добивка од 1.058.394.000 денари.

Прочитај повеќе

Дивиденда за акционерите на Алкалоид

Дивиденда за акционерите на Алкалоид

Датум на стекнување на право на дивиденда за минатата година е 25-ти април, а исплатата на дивиденда ќе започне од 22-ри мај.

Прочитај повеќе

Пекабеско со добивка од 119,2 милиони денари ја заврши минатата година

Пекабеско со добивка од 119,2 милиони денари ја заврши минатата година

Пекабеско за периодот јануари – декември 2018 година, оствари позитивни финансиски резултати искажани во неревидираниот единечен биланс на успех во износ од 119,3 милиони денари и е повисок за 63,5% од 2017 година.

Прочитај повеќе

Акциите на Струмица Табак исклучени од котација поради стечај

Акциите на Струмица Табак исклучени од котација поради стечај

Одборот на директори на Македонската берза донесе одлука за исклучување од котација на акциите издадени од Струмица табак АД Струмица, заради стечај на друштвото.

Прочитај повеќе

Берзата ќе го олеснува процесот на финансирање на стартапи

Берзата ќе го олеснува процесот на финансирање на стартапи

Берзата во наредниот период ќе се обиде да го олесни процесот на финансирање на стартапи, мали и средни претпријатија, следејќи ги искуствата на некои други берзи во регионот преку промоција на иновативна платформа.

Прочитај повеќе

Профитот на Turkish Airlines се зголеми за 533% во 2018 година

Профитот на Turkish Airlines се зголеми за 533% во 2018 година

Нето добивката на компанијата во 2018 година достигна 753 милиони долари, додека во 2017 година добивката изнесуваше 223 милиони долари.

Прочитај повеќе

Атлантик Група со приходи од продажба во износ од 701 милиони евра во 2018 година

Атлантик Група со приходи од продажба во износ од 701 милиони евра во 2018 година

Во вкупната продажба, нивните сопствени брендови сочинуваат 66,9%, главни брендови во дистрибуцијата се 25,2%, а фармацевтскиот синџир Farmacia учествува со 7,9%.

Прочитај повеќе

Факом евидентираше 15,4 милиони денари добивка во 2018 година

Факом евидентираше 15,4 милиони денари добивка во 2018 година

Ова се должи пред сè на интензивирање на започнатите работи и договори од минатата година и оваа динамика го одредува обемот и финансискиот резултат што се оствари во 2018 година.

Прочитај повеќе

Добивка од 268,5 милиони денари за Уни Банка во 2018 година

Добивка од 268,5 милиони денари за Уни Банка во 2018 година

Уни Банка, во период од први јануари до 31-ви декември минатата година, работеше со добивка од 268.570.000 денари

Прочитај повеќе

Комерцијална банка ќе исплати дивиденда од ланската добивка

Комерцијална банка ќе исплати дивиденда од ланската добивка

Исплатата на дивиденда за минатата година ќе започне на седми мај оваа година.

Прочитај повеќе

Реплек со добивка од 99,9 милиони денари ја заврши 2018 година

Реплек со добивка од 99,9 милиони денари ја заврши 2018 година

Компанијата Реплек минатата 2018 година ја заврши со вкупна сеопфатна добивка од 99.952.000 денари.

Прочитај повеќе

Охридска банка прокнижи добивка од 577,2 милиони денари за една година

Охридска банка прокнижи добивка од 577,2 милиони денари за една година

На крајот на 2017 година, банката прикажа добивка во висина од 351.019.000 денари.

Прочитај повеќе

Добивка од 115.000 денари за Попова кула

Добивка од 115.000 денари за Попова кула

Винарската визба Попова кула, во перидот јануари – декември лани, прикажа вкупна сеопфатна добивка во висина од 115.000 денари.

Прочитај повеќе

Стопанска банка минатата година ја заврши со добивка од 2,7 милијарди денари

Стопанска банка минатата година ја заврши со добивка од 2,7 милијарди денари

Стопанска банка минатата година ја заокружи со добивка вредна 2.746.346.000 денари, покажува билансот на успех.

Прочитај повеќе

Фустеларко Борец од Битола прикажа добивка од 8,3 милиони денари во 2018 година

Фустеларко Борец од Битола прикажа добивка од 8,3 милиони денари во 2018 година

Фустеларко Борец од Битола минатата година ја заврши со вкупна сеопфатна добивка во висина од 8.341.000 денари.

Прочитај повеќе

Горе